OKRUŽNO javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv Emira Hadžipašića iz Bosanske Krupe i Ibrahima Šefitagića iz Prizrena kojom se terete za trgovinu drogom. Uhapšeni su u akciji "Jug 1" nakon što su prikrivenim istražiteljima MUP RS u dva navrata prodali oko 1,1 kilogram heroina.

Prva primopredaja obavljena je u okolini Prijedora kada je Hadžipašić za 2.000 evra zainteresovanom kupcu prodao 100 grama heroina. Prethodno su se sastali na benzinskoj pumpi u Kozarcu. Nakon što je ponudio drogu, Hadžipašić se s kupcem odvezao 500 metara prema Banjaluci. Izašao je iz vozila i iznad točka izvukao vrećicu sa 100 grama heroina i prodao je kupcu.

Pročitajte još - AKCIJA "JUG 1": Uhapšeni dileri, zaplenjen kilogram heroina (VIDEO)

Druga primopredaja obavljena je u Kozarskoj Dubici 18. jula. Hadžipašić je tada pozvao Šefitagića da na dogovorenu lokaciju donese kilogram heroina, što je ovaj i učinio. Potom su se zajedno sastali u kafiću. Šefitagić je ostao u kafiću, a Hadžipašić i kupac su se odvezli do auto-perionice na kojoj mu je optuženi pokazao drogu. Usledila je policijska akcija u kojoj je uhapšen, da bi ubrzo "pao" i Šefitagić.