Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sednici informaciju o pružanju finansijske pomoći opštinama Drvar, Glamoč, Grahovo i Bosanski Petrovac u Federaciji BiH, kojima će biti dodeljeno ukupno 600.000 maraka.


Na sastanku srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, predsednika Vlade RS Radovana Viškovića, te ministara u Vladi RS Antona Kasipovića, Zore Vidović i Dragan Lukača, kao i zamenika predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikole Špirića sa načelnicima opština sa većinskim srpskim stanovništvom sa područja Federacije BiH, održanom 21. avgusta 2019. godine u Banjaluci, dogovoreno je da će Vlada RS pomoći ove opštine.

Opštinama Drvar, Glamoč, Grahovo i Bosanski Petrovac tada je obećana finansijska pomoć s ciljem realizacije infrastrukturnih projekata, ali i pomoći u rešavanju dela problema sa kojima se suočavaju prilikom obezbeđivanja neometanog izvršenja obaveza iz budžeta.

PROČITAJTE JOŠ: Nema proslave "oslobođenja" Drvara

- Vlada RS donela je zaključak kojim zadužuje Ministartsvo finansija da u budžetu za 2019. godinu, obezbedi sredstva u ukupnom iznosu od 600.000 KM i ista doznači na račun opština sa većinskim srpskim stanovništvom na području Federacije BiH – saopšteno je nakon sednice Vlade RS u Banjaluci.


Odlučeno je da će Drvaru biti dodeljeno 300.000 KM, Glamoču 100.000 KM, opštini Grahovo 100.000 KM, te Bosanskom Petrovcu 100.000 KM.