Viljuškarem odneli kasu i ukrali kamere

N. ĐURIĆ

utorak, 16. 07. 2019. u 08:26

Виљушкарем однели касу и украли камере

Opljačkano preduzeće "Polet komerc" u Derventi / Foto "Polet komerc" Derventa

Potraga za akterima filmske pljačke u Derventi, koji su ukrali oko 50.000 evra. Ne zna se da li je čuvar zaspao ili su ga lopovi uspavali

POLICIJA traga za nepoznatim kriminalcima koji su prošle nedelje, u pravoj filmskoj pljački, provalili u trgovinsko preduzeće građevinskog materijala "Polet komerc" u Derventi, odakle su ukrali veću količinu novca.

Iz policije je šturo saopšteno da je Policijskoj stanici Derventa prijavljeno da je u noćnim satima izvršena provala u derventsko privredno društvo, odakle je otuđen novac.


PROČITAJTE JOŠ: Padavine sa kopova zamutile su Ukrinu

- U toku je rad na rasvetljavanju krivičnog dela teške krađe - zvanično je saopšteno iz Policijske uprave Doboj.

"Novosti", međutim, saznaju da su se lopovi plena domogli u spektakularnoj akciji, tako što su onesposobili video-nadzor, pa čak iz jedne u drugu prostoriju premestili više stotina kilograma tešku kasu. To su postigli pomoću viljuškara opljačkanog preduzeća. U toj drugoj prostoriji, uz pomoć specijalne naprave, razvalili su vrata kase i pokupili sav novac. Provalnici su sa sobom odneli i video-kamere.

- Prijavljeno je da je otuđena veća količina novca. U toku su istraga i potraga za još neutvređenim brojem lica koja su počinila ovu tešku krađu - rekla je, za "Novosti", Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.

Nezvanično, odneto je najmanje 50.000 maraka, a spekuliše se i o znatno većem iznosu. Ostaje tajna šta se desilo sa čuvarem preduzeća. Činjenica je da on nije intervenisao dok su provalnici "operisali" preduzećem, odnosno onesposobili video-nadzor, vozali viljuškarem kasu, razvalili njena vrata i, potom, neopaženo napustili opljačkanu firmu. Istražioci utvrđuju da li je noćni čuvar čitavo to vreme spavao ili su ga, kako se spekuliše, provalnici uspavali.


ĆUTANjE

OSIM što nam je potvrdio da je njihovo preduzeće opljačkano, Radovan Kuzmanović, jedan od suvlasnika "Polet komerca", nije bio voljan da o tome da više detalja. Na naš upit, Kuzmanović je odgovorio da odranije ima loše iskustvo sa novinarima, ali da će o tome da li će da govori za medije odlučiti nakon konsultacija. On posle toga, međutim, nije odgovarao na naše telefonske pozive.


PROČITAJTE JOŠ: "Čitav svet" igra pod Majevicom

RAZBOJNICI VEŠTI I BRUTALNI

NAJNOVIJA pljačka u Derventi šokirala je ovdašnje žitelje.

- Sudeći po načinu izvršenja pljačke, očito je da je reč o prevejanim kriminalcima. Sumnja je pala na više kriminalnih grupa, poznatih po svojoj veštini, ali i brutalnosti - saznajemo od našeg izvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Danilo

16.07.2019. 15:10

Derventa, izuzetno lijepo mjesto. Međutim, ne prođe ni mjesec dana a da se ne odigra neka teška krađa ili, kao u ovom slučaju, pljačka. Trebalo bi to dobro iznalazirati i zaštiti taj svijet. Sjećam se da kriminalci pri jetnoj pljački čak i pucali na policiju, te pljačka onog sveštenika, banke, a tek obijanje stanova i kuća...