OBDUKCIJA POKAZALA: Svekar ispalio četiri hica u snahu, poslednji metak u glavu bio smrtonosan

O. MATAVULj

02. 04. 2019. u 20:03

Predložen jednomesečni pritvor Neđeljku Popadiću iz Srpca zbog ubistva Ilijane. Do zločina došlo u porodičnoj kući nakon višegodišnje netrpeljivosti

ОБДУКЦИЈА ПОКАЗАЛА: Свекар испалио четири хица у снаху, последњи метак у главу био смртоносан

Ilijana Popadić

NEĐELjKO Popadić (67), iz Sitneša, ispalio je u snahu Ilijanu Popadić (41) četiri hica iz pištolja, od čega su je tri pogodila u trup, dok je četvrtim metkom "overena" u glavu.

Izvor blizak istrazi kaže da je to utvrđeno obdukcijom tela ubijene, koja je izvršena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

- U obdukcionom nalazu se navodi da je smrtonosan bio hitac u glavu, koji je i poslednji ispaljen. Sve ukazuje na to da je žrtva u tom trenutku ležala na podu, te da se još kretala i borila, a onda je "overena" hicem koji je pogodio u teme glave - kaže izvor blizak istrazi.

Zločin se dogodio 31. marta u porodičnoj kući Popadića u selu Sitneši kod Srpca. Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je došlo do žestoke svađe između snaje i svekra, koji je potom uzeo pištolj i u hodniku kuće pucao u Ilijanu. Nakon zločina, Neđeljko se sam prijavio policiji i predao pištolj iz kojeg je pucao.

Odmah je uhapšen, a u utorak je saslušan u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, koje je zatražilo da mu se odredi jednomesečni pritvor zbog sumnje da je počinio ubistvo.

- Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bekstva osumnjičenog, zbog same težine krivičnog dela, kao i zato što bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti - rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.

PREMA nezvaničnim informacijama, motiv ubistva je bila višegodišnja netrpeljivost Neđeljka prema Ilijani. Tokom saslušanja on je ispričao da mu je smetalo to što se ona "slobodnije ponaša", izlazi s prijateljicama, a da on kod kuće nema ručka...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

saja

03.04.2019. 01:49

I ajd sad budi pametan.Ode u zatvor u najboljim godinama.A o ostalom da ne pričamo.

Legi

03.04.2019. 08:35

Ovi sto su lajkovali dokazuju da nazalost jos ima bolesnika koji su sposobni da ovo urade.E pa gospodo bog sve vidi...

драгана

03.04.2019. 12:44

Očigledno da je čoveku pao mrak na oči. Afekat.A snajče je tako niskog morala da nije vredna ni dana da bude u zarboru. Ali,u afektu nema razuma.Žalosno i za snajku,ali žalosno i za ovog čoveka.

abcd

04.04.2019. 15:44

@драгана - Kakvog bre niskog morala?? Nauci prvo sta je moral pa onda moralisi onim koje tebe smatraju za dezurnog moralistu. Obicna ljudska prava se nazivaju moralom? Ona nije nikog ubila, silovala, tukla,niti bila iciji rob ali je bila mama i necija zena, to sto je ovaj manijak nju smatrao kao potrosni materijal treba na robiju i debelog rada,... da nauci sta su jednostavna ljudske prava. I tebe je neko ozenio? Svaka njemu cast tom tvom.... Iskreno ne bih ni u prolazu volela da te sretnem. Uzivaj.

Istina

05.04.2019. 12:31

U zoološki vrt nahraniti životinje. Takav psiho nije vredan čaše hladne vode. Taj mozak je uništio ovaj REGION