Andrijana nije Sonja i ne traži pomoć: Na Instagramu ZLOUPOTREBLjENA fotografija bolesne devojčice iz Paraćina, slučaj prijavljen policiji

Z. RAŠIĆ

petak, 26. 06. 2020. u 11:02

Андријана није Соња и не тражи помоћ: На Инстаграму ЗЛОУПОТРЕБЉЕНА фотографија болесне девојчице из Параћина, случај пријављен полицији

OGORČENA Ivana Đokić sa ćerkom Andrijanom/Foto Z. Rašić

Vlasnik lažnog profila apeluje da mu se uplati pomoć jer dete ima rak, prima terapiju i trpi bolove
IVANA Đokić, iz sele Plana kod Paraćina, prijavila je u četvrtakpoliciji zloupotrebu fotografije njene bolesne ćerke Andrijane (19) na društvenoj mreži "Instagram". Na profilu "za.sonju" ove mreže, traži se da se profil "zaprati" ako ne može da se donira pomoć, jer četrnaestogodišnja Sonja Aleksić ima jake bolove i potrebna su joj sredstva za dalje lečenje.

Uznemirena majka, o čijoj bolesnoj devojčici Andrijani Petrović su i "Novosti" u više navrata pisale, kaže da je na fotografiji na tom profilu kojim se traži donacija ili "praćenje" njena kćerka, te da se očigledno radi o krađi fotografije, jer ona nije tražila nikakvu humanitarnu pomoć.


- Slika na "Instagramu" je Andrijanina, nije to nikakva Sonja. Ne znam o čemu se radi, ali je jasno da je neko zloupotrebio fotografiju mog deteta da bi dobio nekakav novac. Moja Andrijana ima kancer na moždanom stablu, od čega se leči praktično od rođenja. Mediji su ranije više puta o njoj pisali, živeli smo zaista u lošim materijalnim uslovima i pre više godina pokrenuta je humanitarna akcija, ali to je sada iza nas. Snalazimo se, i nismo tražile baš nikakvu pomoć na društvenim mrežama, pa ni na "Instagramu" - kaže Ivana, koju su prijatelji upozorili na to da fotografija njene ćerke iz mlađih dana kruži tom društvenom mrežom.Sa još postojećeg lažnog naloga "za.sonju" neko apeluje da se profil deli jer je Sonji sve lošije, te da se profil "zaprati", kako bi kasnije, sa velikim brojem pratilaca, bio prodat za novac koji će ići za Sonjino lečenje.


Vidno uznemirena majka devojčice sa fotografije kaže da Andrijana stvarno ima tumor na mozgu i da je neko to pročitao i iskoristio njenu fotografiju.

Koliko je to moguće sa njenom bolešću, Andrijana je sada dobro, pomalo može i samostalno da stoji. Narednih dana predstoji joj kontrola u Kliničkom centru u Kragujevcu, pa zato obe moraju da se testiraju na koronu. Zbog sopstvenog mira, Ivana se nada da će policija slučaj brzo da reši.


ADVOKAT PRESAVIO PAPIR


BILA sam u šoku, stvarno zgranuta kad sam to videla na "Instagramu". Zato sam i otišla u policiju, a advokat će napisati prijavu kako treba. Fotografija koja je objavljena na tom profilu je iz 2015. godine, kada je moje dete ležalo u Kliničkom centru u Beogradu. Jedna prijateljica je to prva videla i pitala me da li je to moja Ana. Kad sam pogledala o čemu je reč, samo što se nisam onesvestila! Zaista mi nije bilo ni nakraj pameti da može da se dogodi tako nešto - priča Andrijanina majka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije