Vitezovi iz više od 20 država u Manasiji od 23. do 25. avgusta

Beta

ponedeljak, 19. 08. 2019. u 23:59

Витезови из више од 20 држава у Манасији од 23. до 25. августа

Foto Promo

Beli orlovi, vitezovi iz Srbije, biće domaćini viteškim timovima i saborcima od kojih neki dolaze čak iz Japana
Međunarodni viteški fetival Despot Stefan Lazarević "Just Out" održaće se od 23. do 25. avgusta u manastiru Manasija, kod Despotovca, saopštili su organizatori. Obeležavajući šest vekova od kada je despot Stefan Lazarević sagradio jedno od najlepših srednjovekovnih zdanja Manasiju, festival će, kako je danas saošteno, okupiti viteške saborce iz više od dvadeset država.

Pročitajte još: POREDI SE SA "IGROM PRESTOLA": Peta viteška borba kraj zidina manastira Manasije

Beli orlovi, vitezovi iz Srbije, biće domaćini viteškim timovima i saborcima iz više od dvadeset država - iz Francuske, Rusije, Ukrajine, Rumunije, Bugarske, Mađarske, Republike Srpske, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Češke, Slovačke, Turske, Austrije, Danske, Švedske, Norveške, Belgije, Italije, Austrije, Jermenije, Sudana, Japana, Irana…

Pročitajte još: Vitez fest: Megdan na Kalemegdanu

Kako je saopšteno, oni će svojom viteškom opremom, odećom, oružjem i veštinama demonstrirati srednjevekovno borenje, kao i ondašnji način života u viteškom selu koje će biti sagrađeno podno zidina manastira Manasija i uz levu obalu rečice Resave.

Najveće iznenađenje očekuje najmlađe u okviru dečjeg sela gde će moći da učestvuju u streličarskoj radionici i učiti osnove tog sporta ali i puno iznenađenja u duhu vremena kada su živeli prinčevi i princeze.

Posetioci će moći daslušaju muzički nastup Ivane Žigon, Balkanike, ženskog tria "Na izvoru", sastava Srpski pojci, ansambla francuskih (Compagnie medivale de St Ouen) i bugarskih (Erinej) izvođača srednjovekovne muzike. Organizovani su i drugi kulturno-umetnički programi a učesnici će nastupiti prve i druge večeri na velikoj festivalskoj bini.

Ulaz na festival je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije