Aida Delkić je prva dama firme "Fiorano", koja je prva grinfild investicija "Kalcedonija grupe" u Srbiji. Uticala je na povećanje produktivnosti ove kompanije, izgradnju poverenja u poslovnim odnosima i kontinuirano unapređenje kvaliteta.


Direktor JKP "Javno osvetljenje Beograd" Aleksandar Cincar Poposki svojim znanjem, angažovanjem i posvećenošću, dao je veliki doprinos podizanju kvaliteta rada ovog preduzeća.


Branko Bešević, direktor kompanije "Unitrag", najzaslužniji je za njen poslovni uspeh i stalni razvoj. Pod njegovim rukovodstvom, firma je postala jedna od vodećih srpskih transportnih kompanija u oblasti međunarodnog drumskog saobraćaja.

Dejan Dimitrijević angažovan je u "JKP Parking servis - Niš" od 2012. godine, na poziciji rukovodioca Službe za IT i odnose sa javnošću, a potom i za zamenika direktora i izvršnog direktora. Znatno je unapredio organizaciju rada.


Dragan Ćirić u privatnom poslu je od 1976. godine, kada je kupio mašinu za izradu plastike i gumeno-tehničke robe. Na čelu "D-kompani" je zadobio poverenje i jednog od najvećih svetskih proizvođača guma - "Mišlen".


Tomas Krger, od 2011. godine u kompaniji "Falke Srbija", uspešno rukovodi ovom kompanijom na njenom putu rasta i razvoja. Sa proizvodnjom preko 15,5 miliona pari čarapa godišnje i više od 800 zaposlenih, ova kompanija postala je jedan od lidera na tržištu.


Miloš Colić je na čelu kompanije NEW ENERGY SOLUTIONS od 2012. godine. Učestvovao je na više projekata, a u Srbiji je sa svojim timom osmislio koncept projekta "Vetropark Kovačica".


Miroslav Matić je punih 35 godina na čelu firme "Izolir". Ona je prva i vodeća domaća fabrika u oblasti proizvodnje predizolovanih cevi za daljinsko grejanje, za gasovode visokog pritiska i prateću opremu.


Miroslav Pavlović je od 2004. godine na čelu privrednog društva EP-BELT, najvećeg proizvođača tekstilno-tehničkih traka u Evropi. U prethodnih pet godina kompanija je duplirala broj zaposlenih.

Predrag Stojanović je odmah po završetku Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu počeo da radi u "Duvanskoj industriji Čoka". Pre 40 godina postao je direktor i na toj poziciji se zadržao do danas.

Saša Vitošević je na čelu Poslovnog sistema Global seed od njegovog osnivanja. Razvio je sistem koji je, sa sopstvenom farmom u Čurugu, lider u proizvodnji organskog mleka.


Slavoljub Jeremić je pre skoro 30 godina osnovao trgovinsku firmu, a 2003. godine kompaniju "Eko mineral", a 2010. godine ogranak za proizvodnju - "Vinarija Jeremić". Vina ove vinarije izvoze se u Kinu, Brazil, Australiju, Singapur, kao i u evropske države.


Srećko Bojanić je radnu karijeru otpočeo 1982. godine u "Dunav osiguranju", u kome se popeo do pozicije direktora GFO Kraljevo. Pokretač je osiguranja u oblasti poljoprivrede i regresiranja osiguranja poljoprivrede na teritoriji opštine Kraljevo.


Zoltan Skala je preuzeo porodičnu radnju, registrovanu za farbanje i lakiranje kola i drugih metalnih predmeta 1969. godine, a 15 godina kasnije počinje i proizvodnju predmeta od plastike i razvijanje sistema za navodnjavanje. Porodična priča dobila je razmere evropskog kvaliteta.


Zoran Urošević je postigavši dobre rezultate na unapređenju proizvodne efikasnosti, 2005. godine izabran za generalnog direktora fabrike "Krušik-plastika", kojom uspešno rukovodi.


NAGRADA ZA POSLOVNI USPEH

PRIZNANjE PKS, prema oceni žirija, zaslužilo je i 20 preduzeća. Oni su nagrađeni za poslovni uspeh.


Farmaceutska kompanija "Abela farm" je regionalni lider u oblasti proizvodnje i distribucije dijetetskih suplemenata i jedina kompanija u Srbiji koja, kao potvrdu kvaliteta, poseduje internacionalni GMP sertifikat.


Kompanija "Agro plus" iz Sombora je porodična kompanija, koju čine matična kompanija i povezane sestrinske firme "PP klas", "Svetozar Miletić" i "Agro plus enerdži". Sve su u potpunom vlasništvu matične firme.


Kompanija AUNDE SRB član je AUNDE Italia Group, koja proizvodi navlake za sedišta automobila velikih proizvođača. Preko proizvodnje navlaka za "fijat 500 L", proširili su proizvodnju i na modele "dajmler sprinter", "peg perego", i oni sada čine 85 odsto izvoza ukupne proizvodnje ove kompanije.

"Bio enerdži point" već deceniju je lider na tržištu peleta u Srbiji i regionu. Pelet se proizvodi na najsavremenijoj opremi, uz poštovanje zahteva kvaliteta, po najvišim svetskim standardima.


Kompanija "Ćorić agrar" posluje od 2006. godine, kada je osnovana kao smostalna trgovinska radnja za prodaju traktora i priključnih mašina.


"Perfrom" je tehnološki i kadrovski najopremljenije preduzeće u sektoru proizvodnje i prerade perforiranih limova, kako u Srbiji, tako i u regionu. Predstavlja vodećeg proizvođača i prodavca perforiranih limova i srodnih proizvoda.


Nemačka kompanija "Fresenius medikal ker" je najveći svetski integrisani proizvođač i ponuđač proizvoda i usluga za osobe koje su na dijalizi.

JKP "Šumadija" je od osnivanja više puta menjalo svoj status, pre svega radi dopune osnovne delatnosti. Od 2018. godine radi kao JKP "Šumadija Kragujevac" i od tada posluje kvalitetno na tehnološki savremen i ekološki prihvatljiv način.


"Džonson elektrik" Niš deo je vodećeg svetskog snabdevača inovativnih pogonskih sistema i komponenti koji nalaze primenu u velikom broju industrija. U fabrici u Nišu proizvode se elektromotori za sve industrije, pre svega za automobilsku - mesečno proizvede više od 900.000 komada motora i akumulatora.


Kompanija "KD DN Nenad Veličković" osnovana je 2005. godine, kao mala porodična firma, čija delatnost je proizvodnja nameštaja od furnira. Imaju ogroman deo proizvodnje - čak 85 odsto izvoze.

"LPO DOO Ada" od 2003. godine posluje kao deo izraelske kompanije Bet Shemes Engines LTD, koja je kupila staru livnicu LPO Ada i uložila znatna sredstva u izgradnju nove proizvodne hale.


Kompanija "Maksima Lučani" osnovana je kao porodična firma koja se bavi trgovinom bojama, da bi 1994. godine porodica otpočela i proizvodnju "maxipola", koji je ovu kompaniju učinio prepoznatljivom.


"Metalfer stil mild", mini-železara, jedini je proizvođač betonskog čelika u Srbiji. Lider je u snabdevanju srpskog tržišta, deo je "Metalfer grupe".


"Milšped" je sistem koji odgovorno i kvalitetno ispunjava zahteve svojih klijenata, uz konstantno inoviranje procesa u okviru logističkog lanca koji povezuje ceo svet.

"Mlekara Šabac", deo "Mediolanum invest grupe", sa tradicijom dugom 70 godina, jedna je od najvećih mlekara u Srbiji. Godišnje preradi 50 miliona litara mleka i plasira preko 20.000 tona gotovih proizvoda.


"Mlekoprodukt" je početkom osamdesetih godina prošlog veka postao dobavljač "Mekdonaldsa" za zemlje istočne Evrope. Pre 16 godina ih je preuzeo "Bongrain", modernizovani su pogoni i posvetili su se podizanju kvaliteta, stvaranju robne marke i plasiranju novih proizvoda na tržište.


"Bogutovo" je poslovanje započelo kao porodična firma za proizvodnju donjeg veša. Baveći se, kroz tri generacije, razvijanjem proizvodnog programa, danas raspolažu značajnim kapacitetima, kao i sopstvenim brendom BOA.

Kompanija "RB global" najveći je izvoznik voćnih rakija u Srbiji, čiju proizvodnju baziraju na porodičnim tajnama destilacije i starenja rakije.


Banjsko lečilište i klimatsko mesto Ribarska banja raspolaže lekovitim vodama koje su među najboljim u svetu, i po kvalitetu ravne su lekovitim vodama u francuskim Pirinejima. Jedan su od lidera zdravstvenog turizma.


"Suncokret" posluje od 1989. godine u selu Hajdukovo i bavi se proizvodnjom zdravih, makrobiotičkih i organskih prehrambenih proizvoda. Postali su prepoznatljivi po proizvodnji devičanskog bundevinog i susamovog ulja, ceđenog na hidrauličnoj presi, staroj više od sto godina.