Rebić o događajima ispred Skupštine: Privedena 24 učesnika nasilja, okupljeni nisu hteli da propuste kola Hitne pomoći

Novosti online

sreda, 08. 07. 2020. u 10:28

Ребић о догађајима испред Скупштине: Приведена 24 учесника насиља, окупљени нису хтели да пропусте кола Хитне помоћи

Vladimir Rebić / Foto Printskrin

Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti u 10 časova povodom sinoćnjih događaja u Beogradu rekavši da je MUP priveo 24 osobe posle sinoćnjeg nasilja.

BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić obratio se javnosti u 10 časova povodom sinoćnjih događaja u Beogradu rekavši da je MUP priveo 24 osobe posle sinoćnjeg nasilja, te naglasivši da je policija bila krajnje uzdržana sve dok im životi nisu bili ugroženi.

On je pojasnio da je sve počelo oko 19 časova kada grupa od pedesetak okupljenih na sinoćnjem neprijavljenom okupljanju ispred Skupštine nije dozvolila kolima Hitne pomoći da prođu iako je to bio najkraći i najbrži put za prevoz teškog pacijenta.

Rebić je potom dodao da se drugi incident dogodio oko 22.20 časova kada je grupa od više desetina nasilnika telima izvršila pritisak na policajce i praktično ušla u predvorje Skupštine te da je policija sinoć pretrpela čak 4 naleta huligana.

- Ovo ukazuje da je policija sinoć maksimalno bila uzdržana i da se uzdržavala da primeni silu. Policija je potom telima vratila nasilnike i izgrednike napolje... Nasilnici su se potom odlučili za radikalnije mere, gađanje kamenicama, flašama, konzervama... Tek tada je usledila primena suzavca i službenih konja čime je odbijen napad koji je ugrozio živote i tela policijskih službenika... Rezultat toga su povređena 43 policijska službenika, a jedan od njih ima i frakturu lobanje - opisao je Rebić taksativno šta se sinoć dešavalo ispred Doma narodne skupštine.

- Uspeli smo da identifikujemo zasad jednog osumnjičenog za paljenje policijskog vozila, a nastavićemo da identifikujemo ostale koji su palili vozila, a ima i tu i oštećenja vozila građana - dodao je Rebić.

- Policija je bila uzdržana, nije primenjivala silu sve dok životi policajaca nisu bili ugroženi, naglasio je Rebić dodavši da je odgovor policije usledio tek posle 23 časa, odnosno pretrpljenih kamenica, flaša, konzervi i 4 naleta huligana koji su nasrnuli i pritisli pripadnike MUP u Skupštinu.

Rebić je prethodno izjavio da je policija tokom sinoćnjih protesta "krajnje uzdržano reagovala", te da je tek oko 23 časa upotrebila hemijska sredstva. Povređena su najmanje 43 policajca.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

boki

08.07.2020. 10:40

Policiji su vezane ruke dati policiji dati veca ovlastenja napad na policiju he napad na drzavu i jos na kraju policija mora da se pravda huliganima nasilnivima.Dosta je tolerisanje oprastanhe ostro da reguje tuzilastvo i nemoze niko napadati drzavu.

Milivoje

08.07.2020. 11:41

"Kad se ono što vidite ne poklapa sa onim što čujete, verujte onom što vidite"!

zaliv.net

08.07.2020. 12:13

Zasto niste poslali jace snege i priveli sve njih? Dokle ce bre ovu drzavu da ucenjuje sacica nekakvih kretena koje placa i kontrolise ko zna ko? Zasto niste odlucniji i temeljniji, kakva je bre ovo drzava!?

trla baba dlan

08.07.2020. 12:42

Pojeo vuk magarca, nikada ne pročitam da je neko osuđen zbog huliganstva.

Maca

09.07.2020. 18:48

Kladim se da od tih privedenih nijedan neće biti optužen, a kamoli osuđen.