Nastavak dijaloga u nedelju: Brisel potvrdio sastanak Vučića i Hotija

Beta

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 14:10

Наставак дијалога у недељу: Брисел потврдио састанак Вучића и Хотија

Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti

Premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u nedelju 12. jula u Briselu, najavio je danas portparol Evropske komisije Peter Stano

Premijer tzv. Kosova Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u nedelju 12. jula u Briselu, najavio je danas portparol Evropske komisije Peter Stano. Stano je rekao da je to nastavak dijaloga na visokom nivou uz posredovanje EU i prvi sastanak od novembra 2018.

Domaćin sastanka je visoki predstavnik EU Žozep Borel, a posrednik u pregovorima specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak, rekao je Stano.

Na sastanku će, dodao je, biti obnovljena rasprava i rad na postizanju sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova po svim otvorenim pitanjima.

Nastavak dijaloga zakazan je dva dana posle virtuelnog samita kojem su u petak 10. jula domaćini francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Predsedništvo Francuske prethodno je danas saopštilo da se virtuelni samit o odnosima Srbije i Kosova održava u petak, pod pokroviteljstvom Francuske, Nemačke i Evropske unije sa ciljem da "ponovo pokrene dijalog" dve strane i "olakša rešenje razlika".

Na samitu treba da učestvuju predsednik Francuske Emanuel Makron, nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Avdulah Hoti, visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

друг Чабор

06.07.2020. 14:16

паметном је сасвим довољно само кад види да је сад разговор "Србије и Косова".................

Vatro Marx

06.07.2020. 18:41

Kada ce jednom da shvate da Kosmet je neodeljiv od Srbije. Silom nista ne biva, Prístina treba da prihvate programa Srbije, drugog izbora nema.

,Милан Путник

07.07.2020. 05:23

Лоше штаје са Гренлом.Тоје чисто спрдање