Poslanik u Bundestagu za Novosti: Kosovo je MAFIJAŠKA tvorevina, kojom iz Prištine vladaju RATNI ZLOČINCI

Ivana STANOJEVIĆ

utorak, 19. 05. 2020. u 09:02

Посланик у Бундестагу за Новости: Косово је МАФИЈАШКА творевина, којом из Приштине владају РАТНИ ЗЛОЧИНЦИ

Dr Anton Frizen/Foto printskrin

Na spisku fatalnih ishoda svakako je mafijaška pseudodržava, kojom, iz Prištine, vladaju ratni zločinci, pod uticajem klanova trgovine ljudima, organima i narkoticima - ističe dr Anton Frizen

KOSOVSKA tragedija počela je lansiranjem lažne genocidne i ludačke teorije tadašnjeg nemačkog ministra odbrane Rudolfa Šarpinga o navodnim srpskim koncentracionim logorima, krcatim iznemoglim Albancima. Osnova za međunarodnu intervenciju na Kosovu, takozvana Operacija potkovica - tokom koje je sa Kosova, odlukom Srba, navodno trebalo da budu proterani svi Albanci - puka je manipulacija sa pogubnim posledicama.


Na spisku fatalnih ishoda svakako je mafijaška pseudodržava, kojom, iz Prištine, vladaju ratni zločinci, pod uticajem klanova trgovine ljudima, organima i narkoticima.


Ovo, za "Novosti", ocenjuje dr Anton Frizen, poslanik parlamentarne frakcije stranke Alternativa za Nemačku (AfD). Ovaj mladi političar desničarske orijentacije, sredinom prošle sedmice, oštro je u nemačkom Bundestagu govorio protiv nastavka misije Kfora na Kosovu i angažmana vojnika Bundesvera.* Vaš oštar ton prema Šarpingu ne odgovara mnogima u Nemačkoj?


- Šarping je u Nemačkoj odavno zaboravljen. Želeo sam samo da podsetim da je on u svet lansirao laž zvanu "Operacija potkovica", a koja je poslužila kao osnov za agresiju NATO na SRJ, bez mandata UN.


* Na čemu bazirate tvrdnju da je ta operacija bila laž?


- Ima mnogo validne dokumentacije i dobrih knjiga o ratu na Kosovu, objavljenih i na nemačkom. Profesor Univerziteta u Beču Hanes Hofbauer napisao je "Balkanski rat" - deset godina uništavanja Jugoslavije". Pored toga, Vili Vimer nekadašnji portparol za resor odbrane demohrišćanske CDU/CSU frakcije u Bundestagu, kritički se razračunao sa "Operacijom potkovica". Nemačka državna televiziji ARD emitovala je odličan dokumentarni film "Počelo je jednom laži".* Koji su vaši argumenti za tvrdnju da trupe Kfora nemaju više šta da traže na Kosovu?


- Više od dve decenije ova misija traje bez ikakvog pozitivnog učinka, tako da za nju nema nikakvog opravdanja, kao što ga ni prilikom njenog otpočinjanja nije bilo. Prisustvo Bundesvera na Kosovu najduža je nemačka misija u inostranstvu ikada, traje, evo, 21 godinu. Efekti su ovakvi: Kosovo danas nije multikulturalna država, kako je Priština najavljivala, nego sve više albansko-nacionalistička. U prisustvu Kfora, pred očima angažovanih vojnika i starešina, odvijali su se višestruki pogromi srpskog stanovništva, uništavani su manastiri i crkve. Stanovništvo Kosova danas je drugo po siromaštvu u Evropi, cvetaju korupcija i trgovina ljudima i organima. Misija Kfora, dakle, ničim nije doprinela stabilnosti na Kosovu.


* Ne plašite li se da tako otvoreno i kritički, kao malo ko na Zapadu danas, govorite o vladi u Prištini?


- Mi, "Alternativa za Nemačku" (AfD), želimo da kažemo istinu. Zato se ne obaziremo na političku korektnost i međunarodne odnose moći. Dobijam poruke mržnje od albanskih nacionalista u Nemačkoj. Oni kažu: "Spalićemo te na lomači!" Ali ne plašim se i nastaviću da se zalažem za slobodu misli.


* Zašto ne delite mišljenje nemačke vlade, koja se protivi razmeni teritorija na Kosovu?


- Suprotno vladinom mišljenju, podelu vidim kao jedini prohodan, pragmatičan put, jer Srbija, nažalost, realno gledano, u dogledno vreme neće dobiti čitavo Kosovo. S druge strane, razmenom bi se mogle zadržati teritorije na severu koje naseljavaju Srbi, dok bi istovremeno južnosrpski regioni sa visokim procentom albanskog stanovništva pripali Kosovu. Istorija je pokazala da veštački povučene granice, koje se ne obaziru na etnokulturološku situaciju, nisu opstale. Ovakvom razmenom teritorija bila bi omogućena sigurnost.


* Smetaju li javnosti kritike koje upućujete vladi Merkelove?


- Kancelarka Merkel u Nemačkoj nije omražena, uprkos promašajima u migracionoj i energetskoj politici, kao i politici prema EU i u okviru nje, a i svojim orijentacijama u mnogim oblastima. To je i zasluga uticajnih provladinih medija. Mislim da će mnogi građani otvoriti oči najkasnije kada budu osetili ekonomske posledice mera kojima se vlada borila protiv virusa korona. Ovako ili onako, ovo je poslednji kancelarski mandat Angele Merkel.


SPREČITI PROGON HRIŠĆANA


* O uništavanju srpskih crkava i svetinja na KiM govorite kao da ste Srbin. Gde nalazite motive za podršku SPC u, kako kažete, njenom pružanju pravednog otpora mafijaškoj državi?


- Hrišćanin sam, moja majka je Ruskinja, pravoslavka. Naravno da me pogađa kada stradaju pravoslavne crkve, manastiri i ikone. Naša stranka AfD podnela je Bundestagu zahtev, koji sam inicirao, da se zaustavi progon hrišćana. Tražiću i da se prekine sa diskriminacijom hrišćana i uništavanjem srpskih svetinja na Kosovu. S nestrpljenjem ću čekati i taj odgovor.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Рашо

19.05.2020. 09:14

Све истина али на жалост тешко да ће сада бити нарочите користи од тога. Ипак, због будућности треба ширити истину, доћи ће време за правду ако знамо истину!

mali Radojica

19.05.2020. 09:36

Sve je to dobro, AfD je partija koja je sve jaca u Nemackoj, treba izdrzati jos malo: ali vi nemojte da pravite gresku i forsirate razgranicenje po principu 10:90, vec insistirajte na postovanju 1244, tj, povratku Kosova u ustavno-pravni okvir Srbije, moze samo d ase razgovora o max autonomiji.

Nikola Kostić

19.05.2020. 09:39

Znamo mi sve to i bez tebe! Samo nema ko da napiše tužbu za sve zločine iz oba velika rata za raspad Yu za laži i 99-tu! Ali biće i toga! Genocid i ratni zločin ne mogu da zastare! Rodiće se patrijota koji će naplatiti svu vojnu oštetu i Nemcima i nato zverima sa kamatama!

SZZS

19.05.2020. 09:50

Pa Vaša država je priznala to tzv Kosovo! Delujte, radite, skinite ljagu sa sebe...ko vam date pravo i da se vi pitate, kada ste u oba rata poraženi. Vaša svastika, Amerika, vam dala pravo za to... miševi!!!

Vladimir

19.05.2020. 09:56

Sta to vredi kada Vučić podrzava politiku Merkel, Klintona, Blera ,Sorosa a oni rade protiv interesa Srbije.

Srbin

19.05.2020. 09:56

20 godina vama trebalo da otvorite oči. 20 godina kako vam Srbi to govore. I vi zapadnjaci, skupo vas plaća ko vas ne zna.

maniks

19.05.2020. 10:00

Svaka cast , tvoj govor treba u Srbiji da cuje prvo vlast a onda i svi iz opozicije. Puna podrska tebi i tvojoj partiji .

Seneka

19.05.2020. 10:01

Mos misliti,uvek se nadje neki tako “Dobri Nemac”ili bilo koji predstavnik nekog naroda sa zapada koji tako komentarise,ali to je manjina,u konkretnom slucaju najvaznije jeste ono sto kazu vlada,bundestag I kancelar,a njihove politika je dugorocnog,nepromenjivog I nepovoljnog karaktera po Srbijuuu,tako da je ovo samo obicna izjava!!!

Anja Zak

19.05.2020. 10:14

Kosovo i Metohija je neodvojivi deo Srbije, bilo, jeste i biće! Isto kao što je Jerusalim deo Izraela. Trgovine i podele - NEMA!

Деки

19.05.2020. 10:24

Е, овакав нам председник треба, а не онај што пола свог празног обраћања потроши на узимање ваздуха. Свака част докторе Фризен, нека вас Бог чува од шиптарских терориста! Овог човека доведите у Србију, укажите му част и захвалност, њему дајте орден и држављанство, а не свакаквим шушама.

Katmer

19.05.2020. 10:27

Svi proturaju tezu o razmeni.Da mi razmenjujemo naše za naše. Zamislite da mi damo Šiptarima Preševo? Da omogućimo prodor albanske države u strateški važnu moravsko vardarsku dolinu. (koridor 10).

Milorad Zemun

19.05.2020. 12:18

Cela teritorija Kosova i Albanije je naša i samo naša.Možemo samo da razmenimo šiptare za nešto drugo, naprimer, ovce, krave, voće itd.Vreme je da se vrate tamo odakle su došli, Srednja Azija, zajedno sa Bugarima i Turcima.Super svima, svako svojoj kući

istina

19.05.2020. 13:52

ovaj je Nemac pa rece ono sto mi svi mislimo a gde su nasi politicari, oni ne smeju da zucnu jer ce odmah sa EU puta skrenuti ? Nase vodje ocekuju da ce stranci za njih lomiti koplja za Kosovo dok oni i ovo malo Srba sto je ostalo zavadjuju zarad svojih fotelja !

Vreme čini svoje...

19.05.2020. 14:13

Prošli su Turci ,Austro-ugarska ,proći će i Američka i nemačko-hitlerovska osvajačko-porobljivačka dominacija.Okupirano Kosovo će biti oslobođeno kad tad.

Najbolje rešenje

19.05.2020. 14:34

je da ih anglosaksonci i germani milosrdno prihvate u svoje naručje i svoju kuću. Ionako im zinulo d*pe da zgrabe ceo svet!

Vatro Marx

19.05.2020. 16:25

Nista novo niste izjavili. To mi svi znamo da su Albanci sa Kosmeta kao i u Albaniju, najveci mafijasi ne samo na Balkanu vec u Europu. To je opasnost za cijelu Europu posebno zapadu, gedje vise novca ima tu se opijum bolje prodaje.