Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila: Stefanović nije u sukobu interesa

V. N.

09. 12. 2019. u 20:36

Агенција за борбу против корупције утврдила: Стефановић није у сукобу интереса

Foto P. Mitić

Agencija je utvrdila da Branko Stefanović od osnivanja privrednog društva GIM d.o.o Beograd 31. oktobra 1990. nije vlasnik ni zakonski zastupnik

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije u sukobu interesa zbog trgovine oružjem između privrednog društva GIM i "Krušika", u koju je navodno umešan njegov otac, Branko Stefanović - saopštila je u ponedeljak Agencija za borbu protiv korupcije.

Agencija je utvrdila da Branko Stefanović od osnivanja privrednog društva GIM d.o.o Beograd 31. oktobra 1990. nije vlasnik ni zakonski zastupnik, niti je po bilo kom osnovu bio zaposlen ili angažovan u privrednom društvu GIM. Ustanovljeno je i da on nije bio ni osiguranik privrednog društva GIM.

Pročitajte još - Stefanović: Od početka godine procesuirane 22 organizovane kriminalne grupe

Kako je saopšteno, Agencija je zaključila da kupovina naoružanja "Krušika" od strane privrednog društva GIM ne predstavlja sukob interesa ministra Nebojše Stefanovića, odnosno da, kako se navodi, ne može da utiče na nepristrasno i nezavisno vršenje javne funkcije ministra, da ne postoji odnos zavisnosti, koji funkcioner mora da izbegava pri vršenju javne funkcije.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

ivan

10.12.2019. 03:10

Ha,ha,ha,zar je neko ocekivao drugaciju odluku?!A to sto mu je otac u toj firmi u glavnom odboru,naravno nema nikakve veze.

Goran ali ne Bot

10.12.2019. 03:40

Ovo je nezapamćena sramota za državu Srbiju. Agencija je ispitivala samo da li je otac Ministra zaposlen u GIMu i ako je to samo jedan od primera sukoba interesa koje zakon poznaje! Pa niko nije rekao da je on zaposlen, već da je angažovan o čemu su objavljeni zvanični dokumenti GIMa. Takodje da odluka bude još strašnije govori i sam kraj tog nazovi izveštaja - pošto otac Ministra nije zaposlen u GIMu onda se Agencija nije bavila pitanjem cena pod kojima je oružje prodato? Sramota nezapamćena.

Mrgud

10.12.2019. 09:56

Ха ха. Ово је горе него у време комуниста.

r

10.12.2019. 11:20

takodje i da je zemlja pljosnata i da je mesec napravljen od sira, pa, za nesto ipak primaju "platu" zar ne ? ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha