Iznenadni sastanak, na kome su se sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom susreli srpski i kosovski predsednik Aleksandar Vučić i Hašim Tači, završen je, ali bez konkretnijeg epiloga.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, Makronova ideja bila je da pokuša da utiče na obe strane da se vrate za pregovarački sto i da probaju da dođu do kompromisnog rešenja.

Pročitajte još: Nastavak dijaloga kad Priština ukine takse: Vučić se obratio nakon sastanka sa Makronom i Tačijem

- Vučić je bio otvoren, i pred Makonom rekao da ga uopšte ne zanima da Kosovo priznaje Srbiju, jer je Srbija već priznata zemlja od strane svih zemalja sveta - priča izvor beogradskog lista.

On je tako odgovorio na to što je Tači govorio na sastanku, odnosno na spremnost Prištine "da nastavi dijalog, zarad postizanja sporazuma, koji bi podrazumevao međusobno priznanje dve strane".

Takođe, kako saznaje „Blic”, Vučić je kazao i da predstavnici prištinskih vlasti ni do sada nisu poštovali dogovore koji su postignuti, i da zbog toga ne veruje da će drugačije biti kada su posredi budući razgovori.

- Predsednik Srbije je rekao Tačiju da imamo još deset zemalja koje čekaju da donesu odluku o povlačenju priznanja, jer pokret nezavisnih i slobodnih zemalja u svetu je jači i veći iz dana u dan - priča izvor.

Ranije danas Makon je pozvao Vučića i Tačija na sastanak u vreme trajanja Foruma o miru u Parizu, i to nakon sinoćnjeg susreta koji je imao sa srpskim predsednikom.

(blic.rs)