POTPREDSEDNIK Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio se danas, uoči početka sednice Generalne skupštine Interpola u Čileu, svima koji poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije. On je upozorio da bi eventualni prijem takozvanog Kosova u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu protiv kriminala u svetskim okvirima.


Pročitajte još: Stefanović i Duan: Kina podržava borbu da tzv.Kosovo ne uđe u Interpol

Na dnevnom redu sednice Generalne skupštine Interpola, koja počinje danas i trajaće do petka, biće razmatran zahtev lažne države Kosovo u tu međunarodnu policijsku organizaciju. Stefanović predvodi srpsku delaciju koja će dati sve od sebe da i ove godine ovaj zahtev bude odbijen. Početak sednice delegate Interpola očekuje se za svega nekoliko sati.


Pročitajte još: ALTERNATIVA ZA NEMAČKU UZ SRBIJU: Ponosni smo na vas što je 13 zemalja povuklo priznanje Kosova; Nezavisnost nezakonita kao i NATO bombardovanje

Ovogodišnje zasedanje Interpola održava se u Santjagu u Čileu, gde su u toku završne pripreme za ovaj veliki policijski skup.

Stefanović je rano jutro u Čileu razgovarao sa Dakijem Duanom, šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola, o argumentima Republike Srbije protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol i istakao da se nada da politika neće zameniti policijski rad. Šef kineske delegacije Daki Duan potvrdio je podršku Narodne Republike Kine teritorijalnom integritetu Republike Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Kosova za prijem u Interpol.