Vučić: Medvedev u Beogradu na proslavi pobede nad fašizmom

Tanjug

14. 09. 2019. u 12:02

Вучић: Медведев у Београду на прослави победе над фашизмом

Foto: AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan predsedniku vlade Rusije Dmitriju Medvedevu, koji mu je, u telefonskom razgovoru, rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan predsedniku vlade Rusije Dmitriju Medvedevu, koji mu je, u telefonskom razgovoru, rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je Medvedevu poželeo dobro zdravlje, ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit Rusije i bratskog ruskog naroda, kao i dobrih odnosa naših dveju zemalja.

Predsednik Vučić je premijeru Medvedevu, u dugom i prijateljskom telefonskom razgovoru, još jednom uputio poziv da poseti Srbiju, što je premijer Medvedev sa radošću prihvatio, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

PROČITAJTE JOŠ -VUČIĆ PORUČIO OFICIRIMA: Vi ste ešalon slobode i suvereniteta Srbije

„Posebna nam je čast da nas posetite na dan kad obeležavamo 75. godišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja“, istakao je predsednik Vučić.

Premijer Medvedev je zahvalio predsedniku Vučiću na toplim čestitkama i rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom.

On je, takođe, naglasio da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije i dogovara zajedničke projekte.

Predsednik Vučić je premijeru Medvedevu zahvalio za pažnju koju pridaje razvoju odnosa Srbije i Rusije, a koji, na osnovu strateškog partnerstva i neraskidivog prijateljstva, dosežu nove domete.

„Uzajamno poštovanje, razumevanje i poverenje, pruža mi uverenje da i dalje mogu da računam na Vašu podršku u ostvarivanju zajedničkih projekata“, naglasio je predsednik Vučić.


Komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti, rođendanski poklon za Dmitrija Medvedeva 

On je u telefonskom razgovoru sa ruskim premijerom izrazio zahvalnost i za sve što Rusija i ruska Vlada čine za Srbiju, u korist naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.


Predsednik Vučić je, kao rođendanski poklon, premijeru Medvedevu poslao komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti, u prevodu na ruski, iz serije „Radovi o jeziku i književnosti“, u izdanju Filološkog fakulteta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (40)

nn

14.09.2019. 16:31

Srecan rodjendan Medvedevu i cast nam je da ga ugostimo u Srbiji. Ucestale medjusobne posete izmedju Srbije i Rusije su pokazatelj kvalitetnog prijateljstva i saradnje.

Momo

14.09.2019. 16:39

Velika je cast ugostiti velikog lidera na nama znacajan dan i radujemo se njegovoj poseti.

Graje

14.09.2019. 17:50

Ovo je zaista veliki sastanak sa našim predsednikom koji zaista radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu i koji radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija je danas na pravom putu razvoja.

МАЈА

14.09.2019. 23:15

Руси су наши пријатељи који су увек добродошли.

Tina

14.09.2019. 23:34

Premijer je dobro dosao u nasu zemlju. Predsednik ce ga ugostiti kako dolikuje!

Raša

15.09.2019. 00:30

Jako nam je važna dobra saradnja sa Rusijom, oni su nam veliki oslonac i podrška.