Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov rekao je danas da je lider Dveri Boško Obradović odlučio da postane vlast, samo što još nije odlučio kako bi na vlast došao.

"Tako neodlučan prepustio je samoj vlasti da bira, da li bi više volela da je Boško pobedi na izborima, ili bi, pak, da je Boško smeni na ulici", naveo je Jovanov, saopštila je SNS.

Prema njegovim rečima, u pitanju je samo izbor između te dve opcije, a rezultat će u svakom slučaju, kako kaže, biti isti - "Boško je od proleća vlast u Srbiji".

Jovanov podseća i da ovo nije prvi put da Boško donosi ovako važne odluke i da je, na primer, pre dve godine, odlučio da postane predsednik.

"Doduše, nakon što je osvojio velikih 2,28 odsto glasova više nije spominjao ovu odluku, ali je već sledeće godine doneo novu. Odlučio je da vodi Beograd", podseća Jovanov.

Pročitajte još - Guraju Boška u vrh liste

"Ali, avaj, ni građani glavnog grada nisu imali razumevanja za njegove odluke i ideje i nisu bili raspoloženi da ih vodi čovek koji ni u rodnom Čačku ne može da bude gradonačelnik, pa je Boško, zajedno sa svojim saveznikom Sašom Radulovićem, osvojio čak 3,8 odsto glasova, nakon čega više ni ovu odluku nije spominjao", dodaje Jovanov.

Kako kaže, u nedostatku novih ideja i odluka, Boško je maltretirao žene, mlatarao vešalima po Terazijama, pozivao na državne udare, upadao na RTS, pokušavao da blokira zgradu Predsedništva, čamio pod šatorom..., da bi, najzad, odlučio da postane vlast.

"Od srca mu čestitam na donetoj odluci i nemam nameru, niti verujem da bi to imalo ikakvog efekta, da ga u njegovim odlukama razuveravam. Niti bih umeo, niti sam stručan za to.

Već će to, kao i uvek, učiniti narod Srbije, koji će, uveren sam, opet pokazati da ne podržava profašističke siledžije poput Boška Obradovića i njegove današnje partnere, a nekadašnje perjanice žute lopovske kamarile, Ðilasa i Jeremića. I pokazaće da ih ne podržava nigde. Ni na ulici, ni na izborima", poručio je Jovanov u saopštenju.

Obradović je ranije danas na Tviteru napisao da kao što je vlast morala da sedne i razgovara sa opozicijom, tako će, kako tvrdi, morati da ode sa vlasti.

"Birajte da li na izborima ili na ulici", napisao je Obradović komentarišući izjavu predsednika Aleksandra Vučića da opoziciji neće biti dozvoljeno da spreči održavanje izbora.