Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na podršci nezavisnosti i poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i preneo mu da Rusija uvek može da računa da će u Srbiji imati saveznika.

Vučić je Putinu u Palati Srbija rekao da je Beograd uvek mogao da računa na rusku podršku u međunarodnim odnosima, kao i da Rusija, uprkos tome što je Srbija mala zemlja, može da računa da u toj zemlji ima saveznika."Srbija i Rusija su iskreni prijatelji i hoću lično da vam zahvalim na tome što ste mnogo energije, truda rada, vremena i, ja bih se usudio da kažem i poštovanja i ljubavi, uložili u napredak srpsko-ruskih odnosa", rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ: POSETA ŠEFA RUSKE FEDERACIJE - Vučić: Zahvalni smo na podršci Srbiji; Putin: Hvala Srbima na toplom prijemu (FOTO + VIDEO)

On je rekao da trgovinska razmena dve zemlje napreduje, da se uvoz i izvoz povećava u ozbiljnim procentima ali da napreduju i odnosi u ostalim sferama društvenog života.Vučić je rekao da ima prostora za napredak na području inovacionih i digitalnih tehnologija i zamolio Putina da pomogne Srbiji u projektu "Tačka ključanja", jer Beograd veruje da može da napravi jedan takav hab u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: Pogledajte koje će dokumente Vučić pokazati Putinu

"Svi naši dogovori i sporazumu po pitanju infrastrukture, odnosi u energetici, ne samo da se razvijaju nego su na najvišem nivou. Vojno-tehničkom saradnjom smo veoma zadovoljni i hvala vam na trudu da pomognete našoj zemlji. Ako se sećate, a ja sam zbog toga veoma ponosan, pre šest godina smo uglavnom razgovarali o tome kako da Srbija vraća dugove. Danas Srbija nema probleme sa tim i vraća sve svoje obaveze na vreme i postala je pouzdan partner Rusiji", rekao je on.

PUTIN: BLISKE VEZE TEMELj ZA BUDUĆNOST

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas u Beogradu da bliske veze i duhovna bliskost srpskog i ruskog naroda pomažu u građenju budućnosti i zahvalio se "bratskom srpskom narodu" na toplom prijemu.

Putin je pre sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao je da je robna razmena između dve zemlje porasla na dve milijarde dolara i da je dobro što su odnosi sve bolji.

"Drago mi je da imam priliku da posetim prijateljsku i bratsku Srbiju i da razgovaramo o tome šta je urađeno i šta još može da se uradi", naveo je Putin.

Ruski lider je zahvalio Vučiću na angažovanju u razvoju bilateralnih odnosa.