ŠPIJUNKA: Mango za Ivicu

V. N.

petak, 04. 05. 2018. u 15:52

ШПИЈУНКА: Манго за Ивицу
Ivica Dačić je sa svojom domaćicom evocirao uspomene o savezu nesvrstanih, Tito je bio nezaobilazna tema

NA ulazu u rezidenciju Tare Gandi, unuke Mahatme Gandija, šefa srpske diplomatije dočekale su latice cveća koje su bacane pred njega. Ivica Dačić je sa svojom domaćicom evocirao uspomene o savezu nesvrstanih, Tito je bio nezaobilazna tema, i Indira Gandi koja je, kako se prisećala Tara, zaplakala na sahrani tadašnjeg predsednika SFRJ...

Tokom prijatnog razgovora, uz sladoled od manga i dinje, razmenjeni su pokloni. Dačić je dobio knjigu, koju je Tara napisala o vremenu koje je provela pored Mahatme. A ona se gostu pohvalila i predmetima koje je donela iz Srbije.Komentari (1)

Jela

04.05.2018. 17:04

Dobri znaci. Upravo sam prevela zagonetnu reč: Vavilon pomoću jezika Vavilonaca, Kelta, Hiperborejaca, Vikinga, Hetita, jezika potomaka Adama i Eve koji su se međusobno razumeli, ali su pravili kulu da stignu do Boga. Sada treba krenuti u obrnutom smeru jer: Vavilon/ Vavilona = va/vad; vi låna?Va/ vad - šta; vi - mi; låna, lånade(gl) - pzajmiti.Šta smo to mi, ljudi, pozajmili (od Boga)?Bog nas čeka da mi, ljudi sami shvatimo kako je došlo do stvaranja reči i do hiperprodikcije jezika.

Bane

07.05.2018. 09:35

Tito je uvek nezaobilayna tema, ne samo u zemljama članicama Pokreta nesvrstanih, već i u najrazvijenijim državama sveta. Većina sagovornika nije ni čula za srpske političare, jedino znaju za Miloševića.