ŽIVOT Slobodana Miloševića u pritvoru u Sheveningenu i njegova borba u haškoj sudnici biće tema monodarme, koja se priprema u Beogradu - saznaju "Novosti".

Prema našim informacijama, taj komad bi trebalo da bude izveden krajem juna, najverovatnije na Vidovdan, na dan kada je nekadašnji predsednik Srbije i SRJ izručen Hagu.

Kako saznajemo, u ulozi Miloševića, koji se sam branio protiv optužnice koja ga je teretila za najteža dela protiv čovečnosti, naći će se glumac Lepomir Ivković, stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu. Komad režira Cisana Murusidze, nekadašnja direktorka Drame nacionalnog teatra, koja je nedavno režirala i predstvu "Solunci govore".

Pročitajte još - Spremaju mjuzikl o Slobi i Miri

Glumac Lepomir Ivković potvrđuje naša saznanja, i otkriva nam još poneki detalj:

- Predstava je inspirisana Miloševićevom odbranom tokom haškog procesa, a radi se po tekstu književnika Milisava Milenkovića. Premijera je planirana oko Vidovdana, ali se ne zna u kojem će biti pozorištu. O tome se još razgovara.

Lepomir Ivković

Pre samo nekoliko dana "Novosti" su ekskluzivno objavile da se priprema mjuzikl o životu i političkom delovanju Miloševića i njegove supruge Mire Marković. To delo sprema prištinsko Narodno pozorište, koje je sada u Granačnici. U komadu će biti prikazan period tokom devedesetih godina prošlog veka, kao i Miloševićev kraj u Haškom tribunalu.

Pročitajte još - Mrkonjić: Slobin život liči na dramu

Inače, Milošević je u Hag izručen 28. juna 2001, a u ćeliji Sheveningena preminuo je 11. marta 2006.