Vučić: Srbija ne glasa na štetu Rusije

Agencije/Novosti online

sreda, 20. 12. 2017. u 09:41

Вучић: Србија не гласа на штету Русије

Foto Tanjug, AP Photo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sredu završava trodnevnu posetu Rusiji. Našem predsedniku dodeljena titula počasnog doktora tokom posete Institutu za međunarodne odnose
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završava u sredu trodnevnu posetu Rusiji.

Tokom poslednjeg dana posete, srpski predsednik održao je predavanje na Institutu za međunarodne odnose, a tom prilikom dodeljena mu je titula počasnog doktora

Vučić se ranije u toku dana posetio Intstit za perspektive tehnologije, a pre toga se sastao sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenko.

On je u utorak imao sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je poručio da će Ruska Federacija da štiti celovitost Srbije.

Pročitajte još:
* PUTINOVA PORUKA VUČIĆU: Štitićemo celovitost Srbije! (FOTO)
* Sastanak predsednika Srbije i Rusije, na dnevnom redu i teške teme (FOTO)

VUČIĆ SE SASTAO SA MATVIJENKO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se, poslednjeg dana posete Rusiji, sastao u Moskvi sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenko.

Plenarnom sastanku prisustvovali su i ministri, članovi srpske delegacije na čijem čelu je predsednik Srbije.

Matvijenko, bliska saradnica ruskog predsednika Vladimira Putina i najuticajnija žena u Rusiji, boravila je u poseti Beogradu krajem novembra.

Tom prilikom, predsednica Gornjeg doma ruskog parlamenta obratila se poslanicima Narodne skupštine Srbije, a razgovarala je i sa predsednikom Vučićem.

Kako je predvođeno, predsednik Srbije razgovaraće kasnije danas i sa grupom ruskih novinara i održati predavanje na prestižnom Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO).

Taj institut postoji od 1944. godine, a univerzitetski status stekao je 1994. godine.

Studenti MGIMO bili su i sadašnji šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, generalna sekretarka Uneska Irina Bokova, predsedavajući Generalne skupštine UN Miroslav Lajčak i drugi.

VUČIĆ: PUTIN POTVRDIO DA JE RUSIJA SPREMNA DA SE UKLjUČI U DIJALOG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moskvi da je dobio potvrdu ruskog predsednika Vladimira Putina da je ruska strana spremna da se uključi u dijalog Beograda i Prištine ukoliko bude pokušaja da se proširi format dijaloga i u njega se uključe SAD.

"Postigli smo neku vrstu dogovora, ako bude pokušaja i namere da se širi format učesnika i posrednika u razgovoru između Srba i Albanaca, Beograda i Prištine, ako bi Amerikanci želeli da postanu deo tog formata. Pitali smo da li bismo smeli da kažemo da bi se sa naše strane uključila Ruska Federacija i on (Putin) je potvrdno odgovorio", rekao je Vučić na sastanku sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenko.

Kako je Vučić rekao, ako Albanci budu želeli Amerikance u pregovorima, srpska strana će tražiti da u njima učestvuje Rusija da bi ti pregovori imali validnost.

"Za nas je to logično, jer Rusija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Samo tražimo ravnopravan odnos po tom pitanju. O ovome nismo mogli ranije da govorimo, jer nismo imali zeleno svetlo ruskih državnih organa. Sada imamo i možemo da govorimo o tome", zaključio je Vučić.

EU JE OK, ALI AKO HOĆE AMERIKANCE, MI HOĆEMO I RUSE

Evropska unija je za sada jedini posrednik u dijalogu, i mi sa tim nemamo nikakav problem, ali, ako neko hoće da uključi SAD, mi hoćemo i Rusiju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Moskvi.

„Imamo trenutno EU kao posrednika u dijalogu i mi nemamo nikakav problem s tim. Međutim, ako hoćete da uključite još jednu zemlju, koja je već priznala nezavisnost Kosova, onda će Srbija sasvim sigurno tražiti prisustvo nekog ko nije priznao, a to bi bila Rusija, i ruska strana bi takav poziv prihvatila", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je naglasio da je za Srbiju i postojeći format dijaloga, uz posredovanje samo Evropske unije, sasvim u redu.

Kazao je da još nema zvanične priče o uključenju još nekog u dijalog, ali je na nama bilo da pitamo Ruse, ukoliko hoće nekog dodatno da uključe.

SA PUTINOM U ČETIRI OKA O VOJNO-TEHNIČKOJ SARADNjI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ima veoma ozbljan i detaljan razgovor o vojno-tehničkoj saradnji i to u četiri oka.

"Srbija je vojno neutralna zemlja, Srbija mora da osigura sebe i Srbija će napredovati u smislu svoje operabilne funkcionalnosti. To je ono što mogu da vam kažem", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o vojno-tehničkoj saradnji, s obzirom da je u javnosti spominjana nabavka helikoptera i PVO sistema.

Vučić ističe da je sa Putinom imao dobar i sadržajan razgovor.

"I da, u četiri oka smo razgovarali", dodao je Vučić.


DAČIĆ: NEĆEMO U NATO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Moskvi da Srbija ne planira da uđe u NATO, preneo je TASS.

"Ne, ne planiramo", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara.

Dačić se nalazi u Moskvi u okviru delegacije koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se u utorak sastao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

VUČIĆ: RAZGOVORAO SAM SA PUTINOM I O CENTRU U NIŠU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o svim važnim pitanjima, uključujući i status Rusko-srpkog humanitanog centra u Nišu.

Upitan da li je sa ruskim predsednikom razgovarao o statusu Rusko-srpkog humanitanog centra u Nišu, Vučić je kratko naveo da je sa Putinom razgovarao o svim važnim pitanjima.

"Posebno u našim razgovorima u četiri oka", rekao je Vučić.

Vučić je ranije, uoči razgovara sa Putinom u Moskvi, rekao da to nije laka tema za nas.

"Verujem da niko ne bi bio u mojoj koži. Računam da će naši ruski prijatelji imati strpljenja da saslušaju naše argumente, a kakav će biti odgovor Srbije taj odgovor će dati Vlada Srbije u periodu koji je pred nama u skladu sa sopstvenom nezavisnošću i suverenošću koja se ogleda i u donošenju odluka", rekao je ranije predsednik Srbije.


MATVIJENKO REKLA VUČIĆU: KAD BIH JA GOVORILA SRPSKI TAKO DOBRO KAO VI RUSKI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom boravka u Moskvi na svim sastancima govorio praktično isključivo na ruskom jeziku, što je bio slučaj i tokom susreta sa predsednicom Saveta federacije Valentinom Matvijenko, koja je pohvalila njegovo znanje jezika.

"Volela bih da i ja tako dobro govorim srpski kao Vi ruski", primetila je ona na zajedničkoj konferenciji za novinare, dodavši da je Vučićev ruski znatno napredovao.


VUČIĆ U POSETI INSTITUTU PERSPEKTIVNE TEHNOLOGIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je impresioniran onim što je video na ruskom Institutu perspektivne tehnologije u Moskvi, uključujući eksperiment sa psom zaronjenim u specijalnu tečnost bez azota. Opširnije pročitajte OVDE.

VUČIĆU POČASNI DOKTORAT

Predsedniku Srbije na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose MGIMO pre početka predavanja dodeljena titula počasnog doktora. Opširnije pročitajte OVDE.

PESKOV: PITANjE KOSOVA BILO TEMA RAZGOVORA, BEZ DETALjA

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije danas hteo da iznosi detalje razgovora srpskog i ruskog predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, o mogućem uključivanju Rusije u pregovore o Kosovu i Metohiji.

"Pitanje Kosova bilo je zaista obrađeno tokom rusko-srpskih pregovora", jedino je što je Peskov odgovorio na pitanje novinara o mogućnosti proširenja formata dijaloga Beograda i Priština, preneo je TASS na sajtu na ruskom jeziku.

VUČIĆ: SRBIJA NE GLASA NA ŠTETU RUSIJE

Srbija ne glasa na štetu Rusije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom izjašnjavanja srpskog predstavnika protiv Rezolucije o Krimu u UN.

Vučiću je, posle predavanja na Moskovskom državnom institutu međunarodnih odnosa, postavljeno pitanje povodom izjašnjavanja protiv rezolucije, kao i kakav je stav Srbije po pitanju situacije na Krimu.

"Odgovoriću ono što mogu i što smem kao predsednik Srbije. Posao Srbije je da ne naškodi Rusiji. Srbija ne glasa na način koji bi štetio interesima Rusije. To se nikad nije desilo ni u jednom međunarodnom forumu", rekao je Vučić.

"Ipak, morate da razumete i našu poziciju u vezi sa Kosovom, ali mislim da ste moju poruku dobro razumeli", rekao je srpski predsednik.

IZABRALI SMO NAJTEŽI PUT, PUT SLOBODE I NEZAVISNOSTI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ostaje na putu slobode, nezavisnosti, opredeljenja za EU, ali i saradnje sa Rusijom. Opširnije pročitajte OVDE.

VUČIĆU PREDSTAVLjENA DVA "SUHOJA"

Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas su, u završnici izuzetno sadržajne posete Moskvi, predstavljena i dva aviona "suhoj".

Prezentacija je organizovana na moskovskom aerodromu Vnukovo, pred Vučićev povratak u zemlju.

Reč je o avionima "Su-superjet 100".

Jedan od tih aviona služi za prevoz "VIP" putnika, a drugi, pored VIP dela, ima i deo u kojem može da se prevozi medicinska oprema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (118)

Milivoje

20.12.2017. 09:47

Znači konačan i definitivan kraj evrointegracija Srbije u najavi. EU se ovom izjavom Rusije izbacuje iz daljih pregovora sa Kosovom. Briselski Sporazum je ovime praktično mrtav. Rusi i Ameri su izgleda postigli dogovor da podele Balkan i zone uticaja u Evropi i ovo je naznaka da će velike sile direktno da pregovaraju o budućnosti Kosova, bez uplitanja Brisela koji je odavno globalni politički mrtvac ... Hvala Bogu!

Bane

20.12.2017. 09:55

Konačno je naš državni vrh ukapirao da o budućnosti Srbije i Balkana jedino mogu da odlučuju Amerika i Rusija i da je EU remetilački faktor. Tužno je i ostalavlja gorak uklus samo to što Srbija nije prva inicirala da se Rusija uključi u pregovore na njenoj strani, već je ovo iznuđena reakcija na zahtev Prištine da njihovu stranu zastupa SAD, a ne EU. Veliki poraz Brisela u Srbiji i očigledni krah Briselskiih sporazuma koji su uključivanjem Rusije u pregovore totalno obesmišljeni.

Srbin

20.12.2017. 09:59

Vladimir Putin - Svetac zaštitnik moderne Srbije! Care naš, da nam poživiš najmanje sto godina, a posle ćemo lako!

Vladan

20.12.2017. 10:02

Ne zaslužujemo zaštitu Rusije. Mene je iskreno, kao pravoslavca i Srbina, baš sramota. Da barem priznamo Krim u sastavu Rusije i da ne kažnjavamo naše heroje koji u Novorusiji brane rusku nejač - kada već nećemo da se integrišemo sa ruskom braćom

jole

20.12.2017. 10:18

Neverovatno dobra stvar koja se dogodila. Rusija će u tom potencijalnom proširenom dijalogu ima ti snažan uticaj.

naranca

20.12.2017. 10:23

Neka se ukjluce u Rusi I Amerikanci.Trump ce biti odusevljen da brani Muslimanske interese Muslimanskih fundamentalista-Albanca sa Kosova:)

Milan

20.12.2017. 10:23

Rusi vole da prkose Amerikancima sto je za nas u ovom slucaju odlicno! Ovo "da" se desilo u pravom trenutku, bravo za Ruse!

Шатор

20.12.2017. 10:24

Сада требамо ми инсистирати на проширењу формата. Такође, пошто су Руси били присутни на КиМ 99', зашто не би се тражио њихов повратак?

Vanja

20.12.2017. 10:24

Rusija nikada nas ne ostavlja na cedilu. Uvek je uz nas kada nam je najpotrebnija.

Nikola

20.12.2017. 10:51

@Joca - A da li smo mi njegovi prijatelji? Po stavu države oko Krima, ne bi se baš reklo, nažalost.

Miško

20.12.2017. 10:25

Naravno da će Rusija učestvovati u dijalogu o KiM. Kada mogu Amerikanci, zašto ne bi mogli i Rusi.

Orleanka

20.12.2017. 10:28

Rusija i Srbija su se uvek podržavale! Podrška Putina i bratske Rusije nam posebno znači po pitanju KiM!

BOZA ZEMUNAC

20.12.2017. 10:30

Živeo Putine,Bog te čuvao.Zivelo pravoslavlje,živela Rusija,živela Srbija, živela Republika Srpska.

Boris B.

20.12.2017. 10:31

Rusi se vraćaju na svetsku scenu u velikom stilu. Ovo je za Srbiju odlična vest

Goku

20.12.2017. 10:33

Zar su Amerikanci stvarno mislili da će na mala vrata da se uvuku u razgovore i da mute vodu. Sećaju se Ameri još uvek Rambujea, ali ne vide da svet više nije jednopolaran.

Steva

20.12.2017. 10:34

Odlična vest. Srbiji je potrebna svaka prijateljska zemlja na našoj strani, a Rusija jeste na našoj strani.

REFERENDUM

20.12.2017. 10:42

Zašto sada ćute i SPC i četnici i vojvode i srpski radikali i opozicija pa zašto ne štite identitet Srbije i Srpskog naroda? Šta ne bi trebali napravit Referendum u Srbiji sa pitanjem, jeste li za to da se Kosovo vrati Srbiji? Sa 95% albanaca koji će postati ravnopravni gradjani Srbije i koji će početi da se šire po njoj sa 5-10dece kako im je rekao Sultan Erdogan i kako su sami rekli da će tako uzeti i ceo Jug srbije a ne samo Kosovo dok srpkinje rade abortuse možda najviše u Evropi...

Pravoslavno Radikalni Četnički Vojvoda

20.12.2017. 10:58

@REFERENDUM - A ko ti kaže da će Arnauti u ovom broju ostali u Srbiji i na KiM, kada ga zajedno sa Rusima oslobodimo kao što je Asad zajedno sa Rusima upravo oslobodio Siriju? Svaki Arnauta na teritoriji Srbije koji nema uredne papire i državljanstvo Srbije će posle oslobođenja biti proteran iz Srbije na isti način kako se ilegalni imigranti proteruju svuda u svetu, naročito u SAD. To je po knjigama oko 80% sadašnje populacije Arnauta u Srbiji. :D

Драган П.

20.12.2017. 11:03

@REFERENDUM - Ако се КиМ икада буду враћали под нашу надлежност, то ће свакако бити под таквим околностима (највероватније кроз рат) да 95% Албанаца неће желети да живи на територији Србије, а нарочито неће желети да се "шири" по њој. Нешто слично ономе како су Хрвати под своју контролу ставили Крајину, било да је у питању ратна опција (западни део Крајине), или мирна реинтеграција (Барања и део око Вуковара). У оба случаја, Срби тамо углавном више не живе.

Ateista

20.12.2017. 11:43

@REFERENDUM - Teši se ti ali Kosovo ima 95% muslimana, Sandzak ima 65% muslimana, Bosna ima 35-40% muslimana ali se tu najbrže šire pa ceo Jug srbije ti je na redu prijatelju mirno i lepo i polaku uz Božju/Alahovu pomoć bez metaka i sile i mržnje nego sa 5-10dece...Pa lepo je rekla Baba Vanga da će do 2050g cela Evropa biti muslimanska i da će ZATO posle hiljudama godina biti mir i šta je tu loše ako tako i bude i ako je to Njegova volja ma ko si ti da se buniš čoveče?

Paul Kersey

20.12.2017. 12:27

@REFERENDUM - Vojvodo, Asad je Siriju oslobodio od Sirijaca. Eto ih svuda oko nas. Da li tako želite da oslabađate Srbiju? Čini mi se da vam je upravo to ideja, na žalost.

NemanjaBG

20.12.2017. 10:49

Veliki plus za uključivanje Rusije u pregovore sa "Kosovom". Pregovori pod okriljem Brisela su nam do sada naneli veće nacionalne štete nego što smo imali od bombardovanja 1999.

Vatro Marx

20.12.2017. 10:50

Gospodine Vucicu, sta si ubedio Mr. Putinaza pregovore sa separatistima da Russijapriznaje KiM. Stvarno nista i drugo neocekujem , nije mi jasno da vlada Srbije sa predsjednikom moze óvako nesto daodluci. Za ovakva skakljiva pitanja treba daodluci narod Srbuje i tacka.

Nego

20.12.2017. 10:51

Da bi Rusija bila poštena morala bi i na Kosovo da napravi ono šta i na Krimu da ga lepo sa 95% albanaca u njemu pripoji Majci Albaniji pa za srbe bi bila tragedija da tih preko miliona albanaca muslimana postanu srpski građani?

Nina

20.12.2017. 13:15

@Nego - Zamena teza!Kosovo nikad nije bilo albansko a Krim je tamo neki suveren poklonio Ukrajini u jednom trenutku zbog neke princeze dakle poigrao se necim sto je rusko uvek bilo.Srbija nema problem da Albanci koji su i pre bili gradjani Srbije to i dalje budu , medjutim tu ima puno Albanaca koji su u vreme SFRJ begali iz siroimasne Albanije u bogatiju Jugoslaviju .Ja nisam rusofil ali mi je muka od vase rusofobije i ta propaganda koju sirite je sramotna.Napadati Rusiju zato sto zeli da stiti Srbiju?

мики

20.12.2017. 11:06

Само тако ће се заштити интереси Србије на КиМ.Између осталог и интереси Русије и Америке се преплићу на КиМ.,па је и логично да се укључе велике силе у преговоре.

Gojko

20.12.2017. 11:07

SAD je nelegalno okinula srpku teritoriju od matice 1999.g, a 2008.je i zvanično ,ne poštujući međunarodno pravo, i priznali.Rusija svo vreme u ovom slučaju poštuje međunarodno pravo.

zoga

20.12.2017. 11:22

Mocna Rusija je uvek bila uz svoju bracu Srbe. Takav amanet su ostavili stari, tako ce se i u narednim decenijama i nastaviti.

Travis

20.12.2017. 11:26

Svaka cast! To je jako dobra vest,jos jedan dokaz vise da nas predsednik Vucic zna sta radi.

Relja

20.12.2017. 11:30

Kad može Priština da insistira na uključivanju SAD zašto bi bilo problem da mi zatražimo učešće Rusije?

Анти Антифа

20.12.2017. 11:31

@Nego У Србији а ни на КиМ није одржан референдум а на Криму јесте и то према Уставу Украјине.Друго,ко каже да би Шиптари добили држављанство Србије?

Sve se zna!

20.12.2017. 11:32

Rusija je spremna da proda S400 turcima koji su ionako druga NATO sila posle SAD-a da bolje zaštite svoju braću albance na Kosovo ako srbi pokušaju da ga "vrate". Pa ko će da gleda srbe kako čiste 95% albanaca na Kosovo a i mnogi čekaju da se samo zarati da vrate srbima za taj genocid 90ih...može tu politika sada da se tera kako ko hoće ali jedna je samo činjenica a to je ta da su srbi izgubili Kosovo 90ih i sada je ono albansko.

Анти Антифа

20.12.2017. 11:33

Шиптари не могу добити држављанство Србије,тако да се могу вратити у Азију.Ако не знају како изгледа руска подршка,нека питају сународнике ако се неки од њих успе жив вратити из Сирије

Aleksa

20.12.2017. 12:07

Treba da zauzmemo smeliju poziciju.Dosta je Vučić tolerisao bezobrazluk pojedinih učesnika u pregovorima oko KiM koji je prešao svaku moguću granicu.

janko

20.12.2017. 12:11

Rusija je jak faktor za stabilizaciju situacije na Balkanu i za razvoj uzajamno pogodnih veza sa svim balkanskim zemljama. Tako i u odnosima Beograd-Pristina.

bole

20.12.2017. 12:26

Nesto se desava, SAD je sve dalje i dalje od EU... Srbija sirom otvorila vrata Rusiji, Rusija jos sire Srbiji... EU sve blize Rusiji... Pametno dovoljno da zakljuci

Павле Дивнић

20.12.2017. 12:54

Европа европским земљама; Европа од Урала до Гиблартара.То је једино могућ и одржив спој свих европских земаља и време је да се коначно захвалимо САД на њиховој помоћи у 2.WW, коју су они наплатили и преплатили. Русија је Европу ослободила од Наполеона, рус. трупе су ушле у Париз на теписима цвећа, ушле и изашле остављајући Париз Французима. Време је да то и САД учини!

Anka

20.12.2017. 13:07

Nema stabilne Evrope bez velike saradnje i usaglasavanja na relaciji EU-Rusija , uticaj SAD na tlu Evrope mora biti minimilizovan.Ako u pregovore ulazi SAD , to moze samo ako i Rusija ulazi , drugacije je neprihvatljivo!

M.pov.citalac

20.12.2017. 13:10

A govor tela pokazuje da se AV oseca ”kao kod kuce” u susretu sa Putinom. Nadamo se dobar znak za Srbiju!

Deks

20.12.2017. 14:29

Rusija je u svakom smislu istorijski evropska zemlja i saradnja Evropske Unije i Rusije trebalo bi da bude što čvršća. Međutim mnoge stvari u Rusiji se moraju promeniti da bi se to desilo uključujući demokratizaciju te zemlje, povlačenje sa Krima i regiona Donbasa itd.

ZIV NAM BIO RUSKO-SRPSKI CARE

20.12.2017. 15:43

DOK JE RUSIJE BICE I SRBIJE. Svi ostali, pocev od EU preko SAD, su interesdzije (lazni prijatelji) kojima Vucic previse poklanja poverenje. SRPSKI PRIJATELJI SU NA ISTOKU, a najvazniji su Rusija i Kina.

Dragan

20.12.2017. 16:23

Srbija je u zaista delikatnoj situaciji.Prinuđena je da balansira između više vatri ali,za sada,to radi dosta dobro.

DRAGANA

20.12.2017. 18:41

Naravno da ne glasa, niti ce glasati na stetu Rusije jer je to nas bratski narod, svog iskrenog prijatelja nikada necemo izneveriti, a nadam se ni oni nas..

Sava

20.12.2017. 18:41

Kakvi bi mi ljudi bili kada bi glasali protiv nase brace i nasih jedinih istinitih prijatelja Rusa? Ruski narod zaduzio je Srbiju i mi se nikada ne smemo okrenuti protiv njih ma koliko se drugi trudili da nas zavade

eg

20.12.2017. 19:05

Rusija je nama mnogo puta pomagala, istorija je svedok za to. Zato Rusi zasluzuju da stalno budemo na njihovoj strani i da branimo njihove interese koliko god mi to mozemo!

Branko

20.12.2017. 19:07

Kao sto to ni Rusija nikad nije uradila, ni Srbija nece nikad glasati na stetu Rusije.

Hedona

20.12.2017. 19:13

Srbija je dala garancije Putinu da neće raditi protiv interesa svoje države i svoga naroda.

Vlade

20.12.2017. 19:17

Dobro je da su se naši jednom opametili i stali na pravu stranu.Da ne idu na onu stranu koji nas stalno ucenjuju.Rusija ce uvek da nas zaštiti.

mara

20.12.2017. 19:18

Rusija je jak faktor za stabilizaciju situacije na Balkanu i za razvoj uzajamno pogodnih veza sa svim balkanskim zemljama.

GOJKOOOOO

20.12.2017. 21:47

@mici - Bez Rusije Srbija bi bila na milost i nemilost zlog Zapada, EU, NATO, SAd...

robinhude84

20.12.2017. 19:21

Rusija od Srbije moze ocekivati potpunu podrsku i naravno da necemo glasati protiv njih!

Marta

20.12.2017. 19:27

Srbiji je veoma znacajna iskrena podrska ruskog drzavnog vrha. Rusija je dokazala da je iskren prijatelj Srbiji i zahvalni smo na tome. Nikad necemo okrenuti ledja prijateljskoj Rusiji.

olja

20.12.2017. 21:54

Srbiju i Rusiju veže neraskidivo prijateljstvo.Rusi poštuju naše nacionalne interese i ne vidim razlog zašto bi Srbi glasali na njihovu štetu.

brkacrni

20.12.2017. 21:56

Ovi razgovori su jos jednom potvrdili da je Srbija na putu EU I nezavisnosti ali da se nikada nece odreci tradicionalnog prijateljstva sa Rusijom.

ema

20.12.2017. 22:16

Zasto bi radili protiv nasih prijatelja mnogo su nam pomogli da napredujemo,izboricemo se sa pritiscima,jer zelimo da jos vise unapredimo prijateljstvo sa Rusijom.

Rada

20.12.2017. 22:17

Američke vlasti su uvek imale dvostruke standarde koje se tiču naše Srbije, kao i Rusije, svi se mi smatramo grešnicima dok im ne odgovaramo, dok njihovo bombardovanje i sistematsko ekonomsko i infrastrukturno uništavanje mnogobrojnih zemalja ne spada u kriminal i genocid.

Rada

20.12.2017. 22:20

Kao što su ruski zvaničnici podržali Srbiju glasavši u njenu korist u UN povodom kosovske rezolucije, tako i Srbija uzvraća prijateljstvo i lojalnost.

Olgica

20.12.2017. 22:23

Srbija uz pomoć Rusije može da obezbedi i održi mir i stabilnost u regionu, kao zemlja sa punim suverenitetom.

Relja

20.12.2017. 22:30

Rusija je naš veran i dosledan prijatelj i može da računa na našu podršku i kad pogreši.

Mirko

20.12.2017. 22:35

Mocnici iz EU i Nato pakta su vrsili pritisak na Srbijju da raskine prijateljjstvo sa Rusima ali smo na diplomatski nacin dali na znanje da nas ne moze niko ucenjjjivati.

Ana

20.12.2017. 22:41

Najjuticajjnija zena Rusije ,predsednica Saveta Federacijje Matvijenko odusevljjena je Vucicevim poznavanjem ruskog jezika.

Tomislav Petrovic

20.12.2017. 23:28

Međusobno poštovanje i saradnja je ključ napretka zajedničkog napretka.

tea

20.12.2017. 23:44

Bilo bi jadno da im uvedemo sankcije a svi znamo da su bili uz nas kad nam je bilo najteze.

Zorica

21.12.2017. 02:51

Очекивала сам, надала се да ће нам из Русије, о Светом Николи, долазити лепе, охрабрујуће вести. И, догодило се! Као да сам се поново родила! Јер, подршка Русије и речи Владимира Путина, као и став нашег председника по питању бројних тема, о којима су разговарали и преговарали, једини су спас за Србију! У супротном, посекли би смо грану, на којој седимо! Живела моћна Русија, наше Србија и Република Српска, и сви Срби и Руси, на ком год меридијану се налазили! Само Русија Србина спашава!

Mara

21.12.2017. 07:50

Rusija nije I nece nikada priznati KIM , a ako EU umesa SAD nama su tu Rusi tako da su nam oni prijatelji bili I ostali.

Александар Првуљ

21.12.2017. 15:01

Хоће ли неко већ нашој амасади а и министарству иностраних послова да дојави да се грб на застави Србије променио?Где год да погледаш у иностранству стоје заставе са старим Грбом