Todorić napustio demokrate

D. M.

31. 01. 2017. u 20:18

Bivši internacionalni sekretar DS danas i zvanično prešao u tabor Vuka Jeremića: Između stranačke discipline i iskrenosti prema samom sebi, izabrao sam ovo drugo

Тодорић напустио демократе

Vladimir Todorić

BIVŠI internacionalni sekretar demokrata Vladimir Todorić napustio je danas tu stranku jer se ne slaže sa odlukom Glavnog odbora da na predsedničkim izborima partija podrži ombudsmana Sašu Jankovića.

Todorić kaže, za "Novosti", da nije korektno da se otvoreno zalaže za pobedu Vuka Jeremića a ostane u stranci koja je donela obavezujuću odluku o Jankoviću:

- Između stranačke discipline i iskrenosti prema samom sebi, izabrao sam ovo drugo. Odluka stranke da se podrži Janković usmerena je na "pranje imidža" u građanskoj javnosti, a ne na jasan cilj pobede na predsedničkim izborima.

On je u pismu bivšim stranačkim kolegama poručio da o Jankoviću ima odlično mišljenje kao stručnjaku i vrhunskom pravniku, ali i dodao da to ne može biti jedini uslov da se neko uspešno bavi politikom. Da je tako, kaže, verovatno niko iz sadašnjeg predsedništa DS ne bi danas imao tu priliku.

Glas za Jeremića na sastanku GO proteklog vikenda dao je i Borislav Novaković, šef poslanika DS u vojvođanskoj skupštini, ali je on poručio da ostaje u stranci i da će poštovati odluku većine.

Demokrate su danas dobile i jedno pojačanje, jer je njihov član postao Aleksandar Crkvenjakov, bivši direktor RTS i nekadašnji ambasador u Bugarskoj. On će u stranci voditi Odbor za spoljne poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije