Sahranjene žrtve jezivog udesa kod Kule: Suze za Garu, Tanju i Maju, najbolje drugarice sada počivaju jedna pored druge

Z. RAJIĆ

utorak, 07. 07. 2020. u 21:07

Сахрањене жртве језивог удеса код Куле: Сузe за Гару, Тању и Мају,  најбоље другарице сада почивају једна поред друге

Ispraćaj Tatjane Gudz

Na Gradskom groblju u Crvenki sahranjena je Božidarka Gara Đukić, samohrana majka trogodišnje devojčice, a na Novom groblju u Kuli, Tatjana Gudz (15) i Marija Fekete (17)
U OPŠTINI Kula, u kojoj je u utorak bio Dan žalosti, oplakana su tri mlada života, izgubljena u nedelju u strašnoj saobraćajnoj nesreći na putu Kula - Ruski Krstur. Na Gradskom groblju u Crvenki sahranjena je Božidarka Gara Đukić, samohrana majka trogodišnje devojčice, a na Novom groblju u Kuli, jedna pored druge, dve najbolje drugarice Tatjana Gudz (15) i Marija Fekete (17). Rekom suza Garu su Tanju i Maju ispratili roditelji, braća i sestre, mnogobrojni rođaci, prijatelji, komšije i školski drugovi.

Njih tri su poginule vraćajući se u zoru sa žurke u diskoteci u Odžacima. U "reno meganu", koji je sleteo s puta, teško su povređeni Marijina sestra po majci Milica S. (14) i Jovan Viljanac (18), drug vozača Mihajla Sabadoša (23), koji je prošao sa lakšim ozledama.

SAUČEŠĆE MINISTRA VULINA TELEGRAM saučešća porodicama poginulih devojaka uputio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
- Primite izraze najiskrenijeg saučešća u trenucima u kojima utehe nema - stoji u telegramu ministra Vulina.

- Tri života su se ugasila, a za dva se lekari još bore. Neka im je Bog u pomoći! I njima, i njihovim porodicama, i nama, koji ih ne upućujemo na dobru stranu. Odgovor na ovu tragediju treba tražiti u velikoj brizi za decu. Ova tragedija je opomena svima nama da decu volimo, ali i pazimona njih. Samo tako ćemo sačuvati mlade ljude da ih ludost ne ubije - rečeno je u oproštajnom govoru na sahrani Božidarke Đukić.

Na njenim roditeljima i trima rođenim sestrama ostalo je da brinu o njenom trogodišnjem detetu.

- Treba stati pred Garinu ćerku i lagati je gde je to otišla majka - rekao je Božidarkin prijatelj.

Iza Tanje su ostali otac, majka, brat i sestra, a iza Maje samo majka, u ogromnom strahu da ne izgubi i drugu ćerku, koja je u veštačkoj komi u bolnici u Novom Sadu.

Sahrana Božidarke Đukić

- Gde ide društvo? Ko je odgovoran? Postoje li ikakva pravila koja će nam zaštititi decu? Ne rađaju majke decu da ih ispraćaju u nebeske visine. Nisu njihovi roditelji nadničili da im zarade za kovčeg prekriven cvećem - reči su rođaka jedne od nastradalih devojaka.

Oproštaj od Marije Fekete


POVREĐENI I DALjE TEŠKO

DVOJE mladih, teško povređenih u saobraćajnoj nesreći u nedelju rano ujutro nadomak Kule, i dalje se nalaze u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Stanje Milice S. (14) i Jovana Viljanca (17) je nepromenjeno.

Prema rečima dr Andree Đuretić, portparola ove zdravstvene ustanove, stanje povređenih je stabilno, ali teško.

- Nema pogoršanja - kazala je dr Đuretić, napominjući da je reč o polutraumama koje zahtevaju vreme. (Lj. P.)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)