Novosti saznaju: Jovanjica pred sudom

N. BIJELIĆ

08. 05. 2020. u 08:31

Новости сазнају: Јовањица пред судом
Optužnica protiv Predraga Koluvije, osumnjičeno još devetoro radnika

TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal, kako "Novosti" saznaju, podiglo je otpužnicu protiv Predraga Koluvije (38), većinskog vlasnika Kompanije "Jovanjica", koji je uhapšen 14. novembra prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Pored Koluvije, optužnicom je obuhvaćeno još devet osoba, svi zaposleni u kompaniji.


Lisice na ruke stavljene su im sredinom novembra prošle godine, pošto su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije po nalogu TOK ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove, i kako je tada saopšteno, tamo su pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.


Inače, naredba o sprovođenju istrage podneta je zbog sumnje da su Koluvija i ostali od januara do novembra 2019. u staklenicima Privrednog društva "Jovanjica" uzgajali opojnu drogu kanabis. Prema važećim zakonskim propisima, dozvoljeno je gajiti samo sorte konoplje koje u sebi sadrže manje od 0,3 odsto psihoaktivne komponente THC. U "Jovanjici" je, kako se tvrdi, pronađen kanabis sa daleko većim procentom THC od dozvoljenog.


Pročitajte i: Koluvija u pritvoru još 30 dana: Akteri afere „Jovanjica“ ostaju iza brave


Tokom istrage saslušano je više od 60 svedoka. Pored toga, izdato je na desetine naredbi i obavljeni su brojni pretresi i veštačenja.


NEGIRAO KRIVICU


PROTIV Koluvije, koji je prilikom hapšenja negirao krivično delo, tada je podneta i krivična prijava zbog sumnje da je imao falsifikovanu ispravu. Naime, prilikom zaustavljanja belog "audija A8", u kojem je bio, policija je pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju MUP Srbije, dok je protiv vozača automobila podneta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom (blinkeri).
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

* КОМЕНТАР *

08.05.2020. 16:19

А шта је са онима који су "помагали, плевили, садили" зарад сликања за новине и снимања за телевизије и што "јадни" нису знали где се налазе...!?!