OTKAKO sam saznala šta se dogodilo, ne spavam i nikako nisam dobro - svedoči, za "Novosti", Ljiljana Đorđević (30), majka S. U. (13) iz Kruševca, za koju se veruje da je žrtva obljube svog strica Saše U. (41) koji je trenutno u pritvoru. - Dever je monstrum, koji je i mene pokušao da napastvuje pre skoro četiri godine. Gađala sam ga flašom u glavu, a moj tadašnji muž Slađan pretukao ga je toliko da je završio u šok-sobi. Kada budem došla u Kruševac, tražiću da provere i zdravlje druge dve ćerke.

Ljiljana tvrdi da je morala da pobegne od muža zbog nasilja u leto 2017. godine. Nešto kasnije, u jesen, Slađan se obesio. Sagovornica "Novosti" kaže da je to učinio zbog dugova. Dodaje da se razvela nakon devet godina teškog braka i mučnog života u porodičnoj kući u Čitluku, a mira, tvrdi, nije bilo ni u Gaglovu, gde su živeli oko godinu dana.

- Nažalost, zbog pretnji, nisam mogla da viđam decu i ona mi nisu pripala, ali nikada nisam prestala da se za njih raspitujem - tvrdi Ljiljana, koja sumnja u to da okruženje devojčice nije znalo za trudnoću. - Saša je počeo da živi sa nama kada sam imala dve ćerke, dok ćerka koja sada ima pet i sin od osam godina još nisu bili rođeni. U kući su me maltretirali, nisam imala mira. Deca nisu pripala meni, nisam ni smela od straha da se pojavljujem kada se odlučivalo o njihovoj sudbini.

Sada, dodaje Ljiljana, ima uslove da ih sve zbrine i kaže da se nada da će joj država vratiti decu. Brigu o sestrama i bratu maloletne S. U. preuzeo je Centar za socijalni rad.

"Novostima" je predočeno u bolnici da je stanje male porodilje nepromenjeno i stabilno. Slučaj istražuje Više javno tužilaštvo.


KONTRADIKTORNE IZJAVE FAMILIJE

OSIM što sumnja u to da okruženje njene ćerke nije primetilo trudnoću, majka Ljiljana Đorđević se pita kako su mogli da dopuste da stric daje maloletnici da pije vino. Deda Miloš i baba Milanka Urošević, starateljka, tvrde da nisu znali da je unuka trudna. Sin Saša, osumnjičen za obljubu, u jednoj od izjava je priznao odnose sa bratanicom, ali tvrdi da nije otac deteta. Devojčica je ispričala da je bila stričeva žrtva.