MARKO Petković optužen da je pre pet godina u dvorištu crkve u Vraniću ubio Sašu Joksića u ponedeljak je u Višem sudu u Beogradu negirao krivicu. Njegov saučesnik optuženi Ivan Asodi takođe je tvrdio da nije kriv. Tada je teško povređen i Joksićev prijatelj Dragan Jovanović.

Petković se branio sa slobode i protekle dve godine nije dolazio na suđenja, pa je za njim bila raspisana poternica. Uhapšen je krajem januara u okolini Aranđelovca i kod njega je tad pronađena falsifikovana bugarska lična karta. On u ponedeljak nije hteo da kaže zašto nije dolazio na suđenja.

Pošto je zbog promene u sudskom veću suđenje ponovo krenulo iz početka, tužilac je pročitao optužnicu. Naveo je da se napad dogodio u dvorištu crkve kada su Petković i Asodi presreli Joksića i njegovog prijatelja:

- Petković je "leptir" nožem ubo Joksića u rebra nakon čega je sa Asodijem pobegao "reno lagunom". Kada su ušli u automobil, Petković je rekao "toliko jako sam ga ubo da me zabolela ruka". Asodi je odgovorio: "Dobro je da sam i ja imao nož." Joksić je preminuo sat kasnije, dok je Jovanović zadobio povrede opasne po život.