Sreća u nesreći: Devojčica koju je u Paraćinu udario kamion zadobila samo prelom dva zuba i povredu usne

Novosti online / Z. R.

22. 02. 2020. u 11:19

Test je pokazao da privedeni vozač, koji je kamionom udario devojčicu u petak u Paraćinu, nije imao alkohola u krvi. Protiv njega će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku

Срећа у несрећи: Девојчица коју је у Параћину ударио камион задобила само прелом два зуба и повреду усне

Foto Printscreen Portal035

Devojčica T. Đ (9), koju je u petak oko 17 sati u Paraćinu udario kamion u Ulici Vojvode Mišića, nije životno ugrožena, orijentisana je i svesna, rekao je za “Novosti” Slobodan Gajić, direktor Opšte bolnice Ćuprija, u kojoj je dete zbrinuto. Ona je očigledno imala mnogo sreće jer je zadobila samo prelom dva prednja zuba i povredu gornje usne, koja je ušivena, a dete je zadržano na Odeljenju neurohirurgije radi praćenja.


Vozač zelenog kamiona pobegao je sa lica mesta, ali je paraćinska policija u brzoj akciji operativnim radom uspela da pronađe vozilo i da vozača privede.


- Testom je utvrđeno da nema alkohola u krvi. Vozilom je upravljao N. I. (55), sa prebivalištem u Paraćinu, a zelenikamion je služio za šlepovanje drugih vozila i imao je nemačke registrovane oznake. Vozač se nije zaustavio da povređenom detetu ukaže pomoć, rekao je da nije primetio da je nekog udario – kaže naš sagovornik iz istrage.

Nakon saslušanja, vozač je pušten, a protiv njega će u redovnom postupku biti podnete dve krivične prijave, zbog toga što se nakon saobraćajne nezgode udaljio sa lica mesta i zbog neukazivanja pomoći povređenom pešaku.


U Policijskoj upravi u Jagodini potvrđeno nam je da je u petak u Paraćinu oboren pešak van pešačkog prelaza, te da će protiv osumnjičenog vozača biti podnete krivične prijave nadležnom Opštinskom tužilaštvu u redovnom postupku.


Ceo događaj snimila je privatna kamera sa zgrade preko puta, a na snimku se vidi kako zeleni kamion udara devojčicu koja je pretrčavala ulicu van pešačkog prelaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

драгана

22.02.2020. 12:09

Očigledno je da treba poošteiti kaznu za bežanje sa.mesta nesreće.To je.postala uobičajena radnja.

vreme je

22.02.2020. 12:41

svi pešački prelazi trebaju da imaju ležeće policajce, baš svi. ili da budu uzdignuti. to će usporiti saobraćaj ali spasiti živote. ne vrede ni zakoni, ni semafori, samo slomljena osovina.

Jelena

22.02.2020. 21:10

@vreme je - Apsolutno se slazem sa vama. Tako je svuda u civilizovanim zemljama.

Salle

22.02.2020. 13:19

velika sreća živa bila i pored svegaipak treba kazniti roditelje za prekršaj ponašanja pešaka u saobraćaju , jer je to dete sigurno naučilo od roditelja da nepropisno predje ulicu.

Nesa

22.02.2020. 23:58

Bez obzira sto nije kriv.niti je mogo izbeci.ali bi ga osudio za bezanje.minimum.5.god.zatvora