Devojčica T. Đ (9), koju je u petak oko 17 sati u Paraćinu udario kamion u Ulici Vojvode Mišića, nije životno ugrožena, orijentisana je i svesna, rekao je za “Novosti” Slobodan Gajić, direktor Opšte bolnice Ćuprija, u kojoj je dete zbrinuto. Ona je očigledno imala mnogo sreće jer je zadobila samo prelom dva prednja zuba i povredu gornje usne, koja je ušivena, a dete je zadržano na Odeljenju neurohirurgije radi praćenja.


Vozač zelenog kamiona pobegao je sa lica mesta, ali je paraćinska policija u brzoj akciji operativnim radom uspela da pronađe vozilo i da vozača privede.


- Testom je utvrđeno da nema alkohola u krvi. Vozilom je upravljao N. I. (55), sa prebivalištem u Paraćinu, a zelenikamion je služio za šlepovanje drugih vozila i imao je nemačke registrovane oznake. Vozač se nije zaustavio da povređenom detetu ukaže pomoć, rekao je da nije primetio da je nekog udario – kaže naš sagovornik iz istrage.


PROČITAJTE JOŠ: Pronađen vozač kamiona koji je pregazio devojčicu u Paraćinu i pobegao sa lica mesta

Nakon saslušanja, vozač je pušten, a protiv njega će u redovnom postupku biti podnete dve krivične prijave, zbog toga što se nakon saobraćajne nezgode udaljio sa lica mesta i zbog neukazivanja pomoći povređenom pešaku.


U Policijskoj upravi u Jagodini potvrđeno nam je da je u petak u Paraćinu oboren pešak van pešačkog prelaza, te da će protiv osumnjičenog vozača biti podnete krivične prijave nadležnom Opštinskom tužilaštvu u redovnom postupku.


Ceo događaj snimila je privatna kamera sa zgrade preko puta, a na snimku se vidi kako zeleni kamion udara devojčicu koja je pretrčavala ulicu van pešačkog prelaza.