Večeras je u Novom sadu eksplodirao automobil Slobodana Milutinovića zvanog Snajper (33), koji je imao neverovatnu sreću da prođe sa lakšim povredama nogu, dok je automobil potpuno uništen.

Milutinović koji je poznat kao bivši telohranitelj bivšeg predsednika FK Vojvodina Bate Kankana, napredovao je do mesta direktora FK Kabela.

Slobodan Milutinović Snajper je bio na čelu Vošine navijačke grupe (Firma), višestruko osuđivan, kojem je u novembru 2013. zapaljen džip “mercedes ML”.

Bio je desna ruka pokojnog predsednika kluba Bate Butorovića. Nekoliko godina kasnije preuzeo je novosadskog drugogligaša FK Kabel, koji je zbog nameštanja utakmica prošle godine kažnjen oduzimanjem bodova.

Milutinović se, osim nedozvoljenog nošenja oružja, napada na službeno lice, nanošenje teških povreda, bavio i preprodajom droge i posredovanjem u prostituciji.

U zatvoru je odležao ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela dobio je uslovnu kaznu. Sada je na slobodi.


Posle odsluženja kazne zbog droge, Milutinović se našao na meti Marka Markuša. Naime, Markuš, sin oficira novosadske policije, 1. jula 2012. na Petrovaradinskoj tvrđavi, ispred lokala "Đava", prišao je Milutinoviću, prvo ga udario šakom u lice, a potom nekoliko puta pesnicom u glavu. Milutinović je pao, a kad je ustao, Markuš ga je gurao, a potom iz pojasa izvukao nož sečiva oko 20 centimetara i ubo ga u leđa. Markuš je pobegao, ali je uhapšen u Mađarskoj. Prvobitno je bio osuđen na pet godina zatvora, a nakon što je Milutinović "zaboravio" ko ga je tukao i ubo, Markuš je oslobođen optužbe.


Milutinović je u dobrim odnosima i sa Daliborom Bogdanovićem, zvanim Boća, potpredsednikom FK Vojvodina i policajcem u invalidskoj penziji. Bogdanović je povređen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog džipa BMW X5 10. maja ove godine u Novom Sadu.


Interesantno je da je upravo Boća ranjen kada je bio u društvu sa Markom Markušem, kada ga je povredio Jovan Kecman, poznatiji kao Coja, svojevremeno vođa navijača Vojvodine (kasnije uhapšen u Nemačkoj i izručen Srbiji, a povezivan je i sa likvidacijom Nenada Opačića i njegove supruge Jasmine). Bogdanović se dovodio u vezu i sa Goranom Kovačevićem, zvanim Goranac, osuđivanim za trgovinu drogom. Milutinović je bio svojevremeno blizak i sa Draganom Jovanovićem Gidrom, koji je takođe važio za vofu frakcije G-3. Gidra je ubijen u septembru 2016. u okršaju sa obezbeđenjem “Moje kafanice”. Stevan Josić, radnik obezbeđenja, poznatiji kao Sima Strahota, priznao je zločin.