Pomen Arkanu: Ceca u crnini, na groblje prva došla ćerka Sofija iz Brisela (FOTO+VIDEO)

NovostiOnline

sreda, 15. 01. 2020. u 11:03

Помен Аркану: Цеца у црнини, на гробље прва дошла ћерка Софија из Брисела (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: N.Skenderija

Danas se navršava tačno dvadeset godina od smrti Željka Ražnatovića Arkana, glavnog komandanta Srpske dobrovoljačke garde, koji je 2000. ubijen u beogradskom hotelu "Interkontinental"

Danas se navršava tačno dvadeset godina od smrti Željka Ražnatovića Arkana, glavnog komandanta Srpske dobrovoljačke garde, koji je 2000. ubijen u beogradskom hotelu "Interkontinental".

Tim povodom održava se pomen na Novom groblju na koje prva, nešto malo posle 10 časova, izašla Arkanova ćerka Sofija Ražnatović, koju je dobio sa socijalnom radnicom koja je o njemu vodila računa u belgijskom zatvoru. Sofija godinama živi u Briselu, a sada, na dvadesetogodišnjicu smrti svog oca, došla je u Beograd kako bi mu odala počast. Položila je cveće na grob, a potom dugo zamišljeno gledala u očevu bistu.

Ovako je izgledao kobni 15. januar 2000.

Podsećanja radi, Željko Ražnatović Arkan ubijen je u holu "Interkontinentala" zajedno sa svoja dva prijatelja, Milenkom Mandićem Mandom i Draganom Garićem, dok je pucnjavu preživeo jedino Ljubomir Mihajlović, koji je bio sa njima u društvu. U hotelu se tada nalazila i Arkanova supruga Ceca, koja je sa sestrom Lidijom obilazila radnje.

Pročitajte i: Dve decenije od ubistva Arkana: Osveta još traje, a jedna stvar i dan danas je misterija


Prema zvaničnoj verziji, tog dana su oko 17 časova ispred hotela stala dva automobila - iz "opela kalibre" izašli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji, dok su iz drugog vozila, "golfa", izašli Zoran Nikolić Pegla i Dobroslav Gavrić. Nekoliko minuta posle 17 sati, Gagi i Miki rukovali su se sa Arkanom, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket. Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola, ispod kaputa izvadio pištolj "CZ 99" i tri metka ispalio Arkanu u potiljak, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka u leđa pogodio Garića, koji je pokušao da pobegne. Na izlazu, Gavrića je ranio Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović.

Arkan je BMW-om prebačen u Urgentni centar, gde je u 17:30 podlegao povredama i zvanično proglašen mrtvim. Motiv ubistva do danas u potpunosti nije razjašnjen. Za ovo delo Okružni sud u Beogradu pre 14 godina osudio je Dobrosava Gavrića, kao i Milana Đurišića i Dragana Nikolića. Gavrić, inače bivši policajac, u Srbiji osuđen zbog toga ubistva na 35 godina, uhapšen je 2012. godine u Južnoafričkoj Republici.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

DAVOR

15.01.2020. 13:29

Dosta vise sa tom Cecom.Gledali smo svadbeno veselje,doceke Nove Godine sad pomen Arkanu!! Ljudi moji i ostali daju pomene svojim dragim bicima .Jedina razlika je u tome sto su umrli pritodnom smrcu,nisu bili mafijasi i upubijeni.Malo postovanja molim