MARKO Živojinović (17) iz Boževca kod Malog Crnića poginuo je u ponedeljak od posledica strujnog udara, dok je pokušavao da zameni pregorelu sijalicu. Do ove tragedije došlo je u popodnevnim satima, u hladnjači firme "Union MZ" u Požarevcu, u kojoj je Marko bio zaposlen.

Prema nezvaničnim informacijama, on je ušao u ovu prostoriju i, prilikom zamene sijalice, dodirnuo oštećeno sijalično grlo. Strujni udar bacio je Marka na pod. U pomoć su ubrzo pritrčale njegove kolege i odmah pozvale Hitnu pomoć, koja ga je sanitetom prevezla u Opštu bolnicu u Požarevcu. Međutim, u 16.35 lekari su obavestili policiju da je mladić preminuo, a tačan uzrok smrti znaće se posle obdukcije


.Pročitajte još:Tragedija kod Malog Crnića: Tinejdžera ubila struja

Meštani Boževca u šoku su zbog ove tragedije i gubitka mladog života.

- Marko je bio divan i primeran mladić i celo selo je sad u žalosti. On se skoro zaposlio posle završene škole i za nekoliko dana trebalo je da napuni 18 godina i da proslavi punoletstvo. Nažalost, stradao je zbog jedne sijalice - kažu meštani.

Preduzeće "Union MZ" u Požarevcu

Marko je bio igrač Fudbalskog kluba BSK 1924 iz Boževca, na čijoj fejsbuk-stranici njegovi saigrači ostavljaju izjave saučešća.

- Danas nas je napustio naš saigrač, drugar, brat. Neka te anđeli čuvaju, Beli - navedeno je na ovoj stranici.

Marko je za sobom ostavio roditelje, brata i dedu, sa kojima je živeo u porodičnoj kući u Boževcu, gde će biti i sahranjen na seoskom groblju.


BEZ KOMENTARA

NADLEŽNI u firmi "Union MZ", osim potvrde da je Marko nastradao, nisu želeli ništa da komentarišu. Naveli su da ne znaju kako je došlo do nesreće, dodajući da čekaju rezultate obdukcije.