ZAPLENA 800 KILOGRAMA KOKAINA: Nagrada za policajce zaslužne za razbijanje kriminalne grupe

Novosti Online

03. 09. 2019. u 11:34

ЗАПЛЕНА 800 КИЛОГРАМА КОКАИНА: Награда за полицајце заслужне за разбијање криминалне групе

Nebojša Stefanović sa operativcima
Foto: MUP Srbije

Drago mi je da su naši operativci bili ti koji su došli do ključnih informacija i podelili ih sa španskim kolegama, rekao je ministar Stefanović
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nagradio je u utorak novčano policijske službenike Uprave kriminalističke policije koji su došli do operativnih informacija na osnovu kojih je španska policija u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenila 800 kilograma kokaina.

„Drago mi je da su naši operativci bili ti koji su došli do ključnih informacija i podelili ih sa španskim kolegama, nakon čega je realizovana ova veoma važna akcija, čime je sprečeno da kokain dođe na naše ulice, na ulice drugih država Evrope i da taj novac bude upotrebljen za jačanje mafijaške hobotnice bilo gde u svetu“, istakao je Stefanović, stoji u saopštenju ministarstva.

Ministar je ukazao da je ova akcija nastavak dobre međunarodne saradnje, ali i rezultat petogodišnjeg intenzivnog rada kriminalističke policije, koja svake godine beleži sve veće zaplene narkotika.

Pročitajte još - Rebić: Akcija na Atlantiku 90 odsto zasluga srpske policije

„Važno je da ovakvi izuzetni rezultati i dalje budu ideja vodilja čitave policije, da imamo snažne zaplene droge, da sklanjamo narko-dilere sa ulica, da naša deca budu bezbedna i da stalno pokazujemo da smo posvećeni borbi protiv narko-dilera, ma gde se oni nalazili“, naglasio je Stefanović.

Istakavši da je posebno ponosan na ovu akciju, jer je borba protiv narkotika jedan od prioriteta koji je zacrtao još 2014. godine, Stefanović je poručio da pripadnici Uprave kriminalističke policije imaju njegovu snažnu podršku, podršku direktora policije i celog Ministarstva unutrašnjih poslova.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije