Uhapšen državljanin Srbije zbog ubistva pre 11 godina

M. S.

16. 08. 2019. u 15:33

Ухапшен држављанин Србије због убиства пре 11 година

Foto Vesna Radojević

Službenici Uprave policije uhapsili su prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, A.M. (37), državljanina Republike Srbije, koji se potražuje zbog sumnje da je u Holandiji počinio krivično delo ubistvo

Službenici Uprave policije su na Graničnom prelazu Dračenovac, prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, uhapsili A.M. (37), državljanina Republike Srbije, koji se potražuje međunarodnom poternicom NCB Interpol Hag zbog sumnje da je u Holandiji počinio krivično delo ubistvo.

-Međunarodna Interpolova potjernica izdata je za A.M. radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Holandiji zbog osnovane sumnje da je 20 juna 2008. godine, u gradu Breda ubio čoveka sa više uboda nožem., saopštila je Uprava policije Crne Gore.

PROČITAJTE JOŠ - UHAPŠEN MLADIĆ U BORČI: Potukli se pa izbo 24-godišnjaka u stomak

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju je za A.M. doneo rešenje o određivanju ekstradicionog pritvora. Sledi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Holandije radi izručenja tog lica ovoj državi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Terenac

16.08.2019. 17:40

Ako je ubica, neka odgovara.Ali kako to da drzavljanina srbije crna Gora isporučuje holandiji?Zar nije pre neki dan onaj severnomakedonac rekao da onaj šiptarski terorista nije državljanin srbije oa ga neće isporučiti srbiji???