Uhapšen ubica Đurovića

V. N.

subota, 24. 03. 2018. u 21:12

Ухапшен убица Ђуровића

Đurović ubijen ispred kuće svog rođenog brata u Ulici vojvode Skopljanca broj 22. / Foto P. Mitić

Beogradska policija rasvetlila likvidaciju na Voždovcu, iza rešetaka Nemanja Ivanov. Pronađeni biološki tragovi osumnjičenog u zapaljenom automobilu. O motivu se nagađa

BEOGRADSKA policija uspela je da rasvetli likvidaciju Blaže Đurovića (39), koji je ubijen 10. marta ove godine na beogradskom Dušanovcu. Uhapšen je Nemanja Ivanov, za koga postoji osnovana sumnja da je direktni izvršilac ovog zločina - saznaju “Novosti”!

O motivu zločina zasad se samo nagađa. Prema nezvaničnim saznanjima, policija je pronašla biološke tragove osumnjičenog u zapaljenom automobilu, belom džipu BMV, iz kog je pucano na Đurovića. Navodno, tragovi osumnjičenog pronađeni su i na automatu kojim je likvidiran Đurović, a koji je bio u gepeku izgorelog vozila.Prema nekim informacijama, Đurović i Ivanov, koji se sada sumnjiči za njegovu smrt, poznavali su se odranije. Inače, policija sada istražuje i indicije da li uhapšeni ima bilo kakve veze sa još jednom likvidacijom u Beogradu.

Reč je o ubistvu Jovice Radonjića, u aprilu 2015. godine na Zvezdari, koji je likvidiran ispred zgrade u kojoj je živeo.

BRAT VLADE JAPANCA UBIJENI Đurović je, inače, brat po majci Vladimira Jovanovića, Vlade Japanca. Njega u beloj knjizi MUP Srbije pominju kao nekadašnjeg pripadnika “zemunskog klana”.

Ivanov je, inače, bio optužen za ubistvo Vladana Veličkovića, 18. januara 2015. godine u beogradskom hotelu “Majdan”. On je posle suđenja oslobođen optužbi, dok je na 13 godina osuđen njegov drug Slavko Buhanac.

Posle ubistva Veličkovića, Ivanov i Buhanac su pobegli iz zemlje. U novembru 2016. Ivanov je loci ran i uhapšen u Austriji, a Buhinac nekoliko meseci kasnije u Nemačkoj. Interesantno je da su obojica “pala” u akciji srpske, austrijske i nemačke policije koja je radila na presecanju krijumčarskog kanala narkoticima.

Sumnja se da je Ivanov deo mnogo jače kriminalne grupe, koja deluje na ovim prostorima. Istražuje se indicija da je Đurovića ubio po nalogu vođe klana.

Ranije je osuđivan za trgovinu narkoticima. Đurović je ubijen ispred kuće svog rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22. Dovezao je njega i decu, i u trenutku kada je krenuo ka svom domu

na Voždovcu, primakao mu se džip BMV bele boje iz kog je zapucano na njega. Brat Saša je odmah istrčao iz kuće i pokušao je da mu pomogne, ali je Đurović na mestu ostao mrtav.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Realan

24.03.2018. 22:09

Nemanja ga je ubio zato sto su ga Blaza i Jovica oteli bili....ovaj im se ocigledno osvetio...