Igor Vaclavić ostaje u Španiji

S. Vidačković

17. 12. 2017. u 09:29

Игор Вацлавић остаје у Шпанији
Italijanski mediji bruje o privođenju ubice srpskog porekla na Iberijskom poluostrvu

IZRUČENjE najpoznatijeg italijanskog begunca Norberta Fehera, odnosno Igora Vaclavića, koji je u noći između četvrtka i petka uhapšen u Španiji, najverovatnije će biti odloženo. On je od aprila bio u bekstvu, kada je počinio dvostruko ubistvo u Italiji, a sumnja se da je nekoliko časova pred hapšenje u španskoj provinciji Teruel ubio tri osobe, među kojima dvojicu policajaca.

Zbog toga će, kako prenose italijanski mediji pozivajući se na sudske izvore, španski Nacionalni sud najverovatnije suspendovati isporučivanje begunca srpskog porekla u Italiju, sve dok mu se u Španiji ne presudi za zločine počinjene u toj zemlji.

Iako su prve informacije govorile da je Vaclavić uhvaćen na spavanju, italijanski portali u subotu su objavili da je Igor Rus u trenutku hapšenja bio u uniformi i naoružan oružjem koje je ukrao nakon što je ubio pripadnike Civilne garde.

Španske informativne agencije prenose da je Igor znao gde treba da puca, jer je smrtno ranio dvojicu stražara, koji, uprkos tome što su nosili zaštitne prsluke, nisu imali vremena da se odbrane.


SAUČEŠĆE

- TUŽNI smo zbog smrti koja se dogodila u blizini Albadelete. Moje saučešće njihovim porodicama i kolegama i posebno priznanje za rad Civilne garde - napisao je na “Tviteru” španski premijer Marijano Rahoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije