Lekarka preprodavala lekove

J. ĆOSIN

14. 12. 2017. u 16:00

Лекарка препродавала лекове

Vojna bolnica u Nišu u kojoj radi S. P. / Foto N. V.

Novi detalji hapšenja doktorke S. P. iz niške vojne bolnice i njenih saučesnika. Medikamente davala po nižoj ceni jednoj privatnoj klinici u ovom gradu

LEKARKA S. P. iz niške Vojne bolnice koja je uhapšena zbog mahinacija sa receptima, navodno je podizala lekove na ime svojih pacijenata, a zatim ih preprodavala po nižoj ceni u privatnoj klinici vlasništvo A. P. Policija je tereti i da je neke od medikamenata koji se ne uzimaju na recept, kompenzovala nezakonito izdatom dokumentacijom.

Kako navode u Osnovnom javnom tužilaštvu, pored S. P. određeno je zadržavanje do 48 časova i za A. P. (62) i R. M. (59) zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja. Oni se sumnjiče da su pomagali doktorki da izvede ovu prevaru.

PROČITAJTE JOŠ - ZBOG VOJNIH LEKARA U NIŠU: Farmaceuti na uslovnoj

- Postoji osnovana sumnja da je S. P. izvršila navedeno krivično delo na taj način što je nezakonito popunjavala recepte za lekove na ime pacijenata koji imaju otvorene kartone u ovoj ustanovi - kažu u OJT Niš. - Potom je medikamente u dve različite apoteke u Nišu podizala lično ili preko civilnog lica koje takođe radi u VB Niš. To su im omogućile radnice apoteka, iako nije bilo uslova za to pošto se radilo o receptima koji glase na druge osobe, čije vojne zdravstvene knjižice nije imala kod sebe.

Osumnjičena je osim toga, a kako navode u Tužilaštvu, u apotekama podizala dijetetske suplemente i medikamente koji se ne izdaju na recepte. Naime, prepisivala je druge lekove u protivvrednosti ovih suplemenata. Radnice apoteka su joj to omogućile, a ti recepti su dalje slati na naplatu u Fond za SOVO koji je obavljao refundaciju.

PROČITAJTE JOŠ - Uhapšeni lekari Vojne bolnice

POMOĆ CIVILA

U POPUNjAVANjU i potpisivanju određenog broja recepata S. P. su pomagala još dva civilna lica zaposlena pri Vojsci, navode u OJT.

Kako je Ministarstvo odbrane saopštilo, 12. decembra je u zajedničkoj akciji presečen slučaj kriminalne delatnosti u Vojnoj bolnici u Nišu, nakon višemesečnog angažovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Zoran

14.12.2017. 16:46

Eto vam drzavnih sluzbi. A ka dbi znali ono sto ja znam oovd eu AMerici kako drzavne sluzbe funkcionisu u drzavnim bolnicama, posti....videli bi da od drzavne svojine leba nema.

Limunko

14.12.2017. 17:30

Ustanova za prinudno zatvaranje! Onaj ko je bio, zna o čemu govorim. Upitna je stručnost osoblja, koje odredi veoma ozbiljnu dijagnozu koje nema, ili ne odredi još ozbiljniju koja se razbuktava u čoveku. Sve već doživljeno zahvaljujući njihovim ekspertima. O tome u kakvim uslovima rade, jer tamo nema ni grejanja, ni tople vode, svetla u hodnicima, niti lekova i medicinskih sredstava... Tamo se preživljavaju najgori horor filmovi. Ministarstvo odbrane može uraditi kontrolu i potvrditi istinitost.

Milos

14.12.2017. 18:06

Mora da smo nisko pali kad je fakultetski obrazovanom coveku potrebno da na ovaj nacin zaradi dodatno dok se kojekakvi kontroverzni biznismeni, starlete i krimosi kupaju u parama i to je svima normalno.