VALJEVO - Operativci MUP Srbije sprovode istragu protiv pojedinih valjevskih policijaca pod sumnjom da su bili u vezi sa uhapšenim vođama i članovima kriminalne grupe iz Valjeva koju je predvodio Milan Lazarević (39), zvani Laza Bombaš.
- Zbog istrage ne možemo reći koliko je policajaca obuhvaćeno istragom - rekao je u sredu, u prvom obraćanju novinarima, Predrag Đajić, novi načelnik Policijske uprave u Valjevu. - Postoji sumnja da ova kriminalna grupa stoji iza još nekih teških krivičnih dela u Valjevu.
Za dvadesetak dana, koliko je načelnik, Đajić je rekao da su se u Valjevu dogodila samo dva teža krivična dela - razbojništvo i krađa, ali su počinioci otkriveni i uhapšeni u roku od - pola sata!
- Hapšenjem kriminalne grupe Laze Bombaša nesumnjivo je zadat težak udarac podzemlju u Valjevu. Policija je uspešnom akcijom razbila najjaču i najorganizovaniju grupu - rekao je Đajić. - Brzo će biti poznato i da li su pojedini članovi ove grupe još na slobodi i da li traže svoje mesto na kriminalnom nebu. Pokušavamo da ih što pre identifikujemo, procesuiramo i ne dozvolimo da se razmahnu.
U otkrivanju i hapšenju grupe Milana Lazarevića, osumnjičene za najteža krivična dela, između ostalog ubistvo Željka Đedovića u centru Valjeva i iznude, učestvovalo je više sektora, unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, sa kolegama iz Policijske uprave Valjevo. Načelnik je poručio da će na meti operativaca Policijske uprave Valjevo biti i druge kriminalne grupe u ovom gradu.

POJAČANA KONTROLA
OBAVILI smo raciju i kontrolu pojedinih objekata i osoba u Valjevu. Obećavam i nadam se da će našim dobro osmišljenim i pravovremenim akcijama biti zadržan trend smanjenja kriminaliteta i poboljšanja javne bezbednosti - kaže Đajić.