Zaposlenih više nego pre pandemije: Ministar Đorđević najavljuje nova radna mesta

Z. G.

sreda, 03. 06. 2020. u 23:58

Запослених више него пре пандемије: Министар Ђорђевић најављује нова радна места

FOTO: N. KARLIĆ

Napominjući da je stopa nezaposlenosti u prvom ovogodišnjem kvartalu 9,7 odsto, a da je lane u istom periodu bila 9,6 procenata, Zoran Đorđević je izrazio očekivanje da će taj jednocifreni trend biti nastavljen

TOKOM pandemije virusa korona neki naši građani su izgubili posao, ali je bilo više onih koji su dobili radna mesta, izjavio je u sredu u Novom Sadu ministar za rad Zoran Đorđević, najavljujući skoro obelodanjivanje novih državnih mera aktivnog zapošljavanja.

- U Srbiji je 15. maja bilo ukupno 2.196.372 zaposlenih, što je za 6.988 više nego 20. februara ove godine - precizirao je Đorđević u izjavi novinarima, pošto je sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem obišao radove na dogradnji zgrade Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, najveće investicije PIO fonda, vredne 587 miliona dinara.

Napominjući da je stopa nezaposlenosti u prvom ovogodišnjem kvartalu 9,7 odsto, a da je lane u istom periodu bila 9,6 procenata, on je izrazio očekivanje da će taj jednocifreni trend biti nastavljen.

- Očekuju nas do kraja godine nove velike investicije i otvaranje novih radnih mesta. Predsednik Republike je nedavno najavio i nove mere države za podsticanje aktivnog zapošljavanja, koje ćemo objaviti za desetak dana - rekao je Đorđević i dodao da će država subvencijama i različitim podsticajima podržati i povratnike iz inostranstva da ostanu i rade u Srbiji. - Imamo informacije da mnogi povratnici ne razmišljaju da idu ponovo na rad u inostranstvo. Znači, velika većina njih će sigurno ostati ovde u Srbiji i to nas svakako raduje.