Ključni korak ka integraciji: Dačić na polaganju kamena temeljca za izbegličke stanove u Smederevskoj Palanci

Tanjug

utorak, 26. 05. 2020. u 16:38

Кључни корак ка интеграцији: Дачић на полагању камена темељца за избегличке станове у Смедеревској Паланци
Dačić: Napredak Regionalnog stambenog programa naš je zajednički uspeh i potvrda posvećenosti na realizaciji dogovora o integraciji izbeglica u Srbiji

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prisustvovao je danas u Smederevskoj Palanci polaganju kamena temeljca za izgradnju 15 stanova za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa.

U svom obraćanju ministar Dačić, koji je i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, istakao je zadovoljstvo povodom početka gradnje zgrade s 15 stanova čiji je završetak planiran za januar naredne godine.

Izgradnja 15 stanova u Smederevskoj Palanci deo je Potprojekta 9 Regionalnog stambenog programa, vredan je više od 25 miliona evra i predviđa izgradnju ukupno 1.080 stambenih rešenja.

„Imam privilegiju, ali i posebno zadovoljstvo, da poslednjih nekoliko godina budem redovan i neposredan učesnik na različitim događajima širom naše zemlje kojima obeležavamo uspešnu realizaciju različitih faza u sprovođenju Programa. Napredak Programa je naš zajednički uspeh i potvrda naše posvećenosti na realizaciji postignutih dogovora o integraciji izbeglica u Srbiji", naglasio je ministar.

Ministar je ponovio da je realizacija Regionalnog stambenog programa važan segment rešavanja pitanja izbeglica, da je naša država dugo i uporno radila da dođe do postignuća i međunarodnih pohvala za naš učinak, i naglasio da će Vlada Republike Srbije nastaviti da podržava Regionalni stambeni program dok sve izbegličke porodice ne budu trajno zbrinute.