Školi za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović" u Zemunu moći će da koristi automobil "folksvagen transporter", koji je je ustupila „Porše grupacija“ u Srbiji.

Pod sloganom "Mobilnost budućnosti", društveno-odgovorne kompanije koje se bave prodajom vozila, za cilj imaju da doprinesu lakšoj, boljoj i sigurnijoj mobilnosti dece kojoj je to zaista potrebno.

- Želja nam je bila da pomognemo onima kojima je to potrebno i učinimo nešto lepo za druge. Pošto smo mi grupa koja ljudima pruža mobilnost, želeli smo da učenicima škole "Veljko Ramadanović" ,omogućimo upravo to. Veću mobilnost. Verujemo da će ovo vozilo učenicima olakšati svakodnevne aktivnosti, prevoz od kuće do škole, odlaske na praktičnu nastavu, takmičenja, izlete i ostale vannastavne aktivnosti - izjavio je Dejan Pavlović, direktor "Porše finansijske grupe" u Srbiji.


PROČITAJTE JOŠ: Opstaju i u potpunoj izolaciji: Obeležena slava manastira Devič

Škola za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović" je poznata institucija koja slepoj i slabovidoj deci iz cele Srbije pruža mogućnost da se razviju u radno sposobne i samostalne osobe. Rad škole zasniva se na redovnom nastavnom programu koji je prilagođen deci oštećenog vida, a obuhvata osnovno i srednje obrazovanje. Škola organizuje vaspitni rad, smeštaj, ishranu i preventivnu zdravstvenu zaštitu u Domu za učenike.

- Osim redovne školske nastave, podržavamo naše učenike u brojnim vannastavnim aktivnostima, te tako naši đaci idu na takmičenja u plesu, šahu, plivanju i na dečije olimpijade, a često organizujemo i izlete i posete muzejima. Zato nam je svaka pomoć u pogledu mobilnosti dobrodošla i veoma smo zahvalni što su kompanije "Porše Srbija i Crna Gora" i "porše lizing" odlučile da našu školu obraduju ovako lepim gestom - saopštila je Radmila Laban, direktorka škole za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović".