Stari gazda, novi problemi Megatrenda: Mića Jovanović pokrenuo raskid ugovora sa Đorđevićem

Lj. B.

utorak, 10. 12. 2019. u 07:15

Стари газда, нови проблеми Мегатренда: Мића Јовановић покренуо раскид уговора са Ђорђевићем

" Megatrend ", foto A.Sahanić

Ako ne prođe vanrednu kontrolu, njihov Pravni fakultet ostaće bez akreditacije

POKRENULI smo postupak da raskinemo kupoprodajni ugovor sa Dejanom Đorđevićem. Nadam se da će ugovor biti raskinut najkasnije do Nove godine, a svakako bi prestao da važi 6. januara, kada je trebalo da bude isplaćena prva rata, to jest, polovina od 56,1 milion evra, pošto je sada jasno da Đorđević taj novac nema. Ovo je za "Novosti" izjavio Mića Jovanović, dosadašnji i budući vlasnik Univerziteta Megatrend, koji je u ponedeljak boravio u Francuskoj, a danas se vraća u zemlju.

- Sve će biti po starom - kaže Jovanović i najavljuje da će odmah krenutu punom parom da radi, kako bi Univerzitet bio bolji nego pre.

Komentarišući sve što se dogodilo sa Dejanom Đorđevićem, za koga se ispostavilo da je prevarant, a koji je na kraju i uhapšen jer je lažno prijavio da su mu razbojnici upali u stan, pretukli ga i opljačkali, Jovanović kaže:

- Mom iznenađenju nema kraja. Đorđević je sakrio i da ima nekoliko ozbiljnih krivičnih prijava, doneo je potvrdu da nije osuđivan, verovatno je i to falsifikovao...

Pročitajte još - Dejan Đorđević osuđen: Lažni kupac “Megatrenda” priznao krivicu

Jovanović ističe da je status Megatrenda isti kao što je i ranije bio, te da oko 12.000 studenata neće osetiti nikakvu promenu.

Inače, kako "Novosti" saznaju, Komisija za akreditaciju će narednih dana obaviti vanrednu kontrolu Pravnog fakulteta Megatrend univerziteta, jer je Prosvetna inspekcija nedavno utvrdila da ovaj fakultet nema odgovarajući broj profesora. Dat im je rok do koga mora da se popuni nastavni kadar.

"Pukla" saradnja Đorđevića i Jovanovića Foto Megatrend

Kako je ranije za "Novosti" objasnio Mića Jovanović, ovaj fakultet je napustilo 20 profesora, zbog čega je reagovala inspekcija.

Jovanović je naveo da je već primljeno 18 novih profesora, a da je za dvojicu, koliko još treba da se zasposli, raspisan konkurs, te da će taj problem biti rešen u roku koji je dala inspekcija.

Ukoliko vanrednom proverom kvaliteta bude utvrđeno da Pravni fakultet ne ispunjava uslove na osnovu kojih je dobio akreditaciju, zakon propisuje oduzimanje akreditacije. Kako nezvanično saznajemo, zbog poslednjih dešavanja, i ostali fakulteti Megatrenda biće predmet vanredne kontrole kvaliteta.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Niko

10.12.2019. 08:29

Kazu da za magistra na mega densu moras da znas sabiranje i oduzimanje cak do 6...a ta dokorat se moras potruditi... Podpisati se a ne samo staviti otusak palca!

Niko kao ti

13.12.2019. 00:55

@Niko - Samo se ti "podpisuj" i dalje. Sumnjam da su privatni fakulteti krivi sto si ti nepismen.

Никола

10.12.2019. 09:41

Парада се наставља, а измишљањима никада краја. По свему судећи уговор који сада хоће да раскине, никада није ни склопљен! Није проблем проверити код београдских нотара и сазнати истину. То закључујем на основу небулозне изјаве да је Мића платио из свог џепа 7.500 динара, јер Ђорђевић ни то није имао, а Мића, како рече, "није хтео да се цигани". Овера уговора вредног 56 милиона евра спада у највишу тарифу, а то је око 800.000 динара. За 7.500 динара не може да се овери ни гарсоњера!

Gradjanin

10.12.2019. 11:21

Mica je klasicni prevarant i to je svakom normalnom coveku kristalno jasno.Kako je stekao ovo sto ima danas ,trebalo bi da se zapitaju oni koji si mu to dozvolili.Lakrdija od fakulteskog obrazovanja se idealno uklapa u postojecu drustvenu klimu u kojoj , nazalost moramo da zivimo.

драгана

11.12.2019. 13:07

@Gradjanin - Bolji komentar nisam dugo pročitala .Komentar je univerzalan i primenljiv u mnogim slučajevima sa promenom vlastite imenice "Mića" (Mića???!!!) drugom vlastitom imenicom.Nažalost, među "Mićama" moramo živeti.