Intezivna obuka jedinica VS na Lazaru 3 i BRDM-2MS

Tanjug

05. 12. 2019. u 11:22

Интезивна обука јединица ВС на Лазару 3 и БРДМ-2МС

Foto Tanjug / MO Srbije

U delu jedinica Kopnene vojske izvodi se intenzivna obuka na oklopnom borbenom vozilu "Lazar 3" i oklopno-izviđačkom automobilu BRDM-2MS

U delu jedinica Kopnene vojske izvodi se intenzivna obuka na oklopnom borbenom vozilu "Lazar 3" i oklopno-izviđačkom automobilu BRDM-2MS, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Na poligonu "Rujnik" kod Niša izvodi se obuka na automobilima BRDM-2MS u novoformiranom oklopno-izviđačkom bataljonu, dok se u bazi "Jug" i na poligonu "Borovac" pripadnici Druge brigade kopnene vojske obučavaju za upotrebu borbenog vozila "Lazar 3".

U okviru obuke, pripadnici Kopnene vojske uvežbavaju postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, organizovanje patrole i zasede, uz praktičnu proveru teoretski stečenih znanja.

PROČITAJTE JOŠ - NOVOSTI ISTRAŽUJU: Naša vojska biće jača za 95 tipova novog naoružanja

Obuci na poligonima i vežbalištima prethodila je nastava u učionicama i kabinetima, tokom koje su posade i posluge savladale teoretska znanja o sistemima i podsistemima vozila i naoružanja, kao i praktična obuka na održavanju i pravilnoj upotrebi sredstava.

"Iskustva u korišćenju vozila u toku obuke su odlična, korisnici su stekli poverenje u mogućnosti i pouzdanost vozila i njihovih podsistema, a na predstojećim gađanjima biće u prilici da se uvere u vatrenu moć novih borbenih sredstava Vojske Srbije", navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

maniks

05.12.2019. 18:03

Sta je sa 30 tenkova donacije brace Rusa i 20 BRDM 2. Rumuni zaustavili transport i posle toga ni reci o tome. Ove BRDM ove dva AN 124 prevoze u jednom naletu.