MREŽA INSPEKTORA: Hitno pronaći napadača na kolegu iz Prokuplja

V. ILIĆ

02. 10. 2019. u 18:23

МРЕЖА ИНСПЕКТОРА: Хитно пронаћи нападача на колегу из Прокупља

Gradimir Milosavljević, foto Južne vesti

Mreža inspektora Srbije najoštrije je osudila napad na saobraćajnog inspektora iz Prokuplja Gradimira Milosavljevića, kome su za sada nepoznata lica bacila "molotovljeve koktele" na kuću

ČAČAK - MREŽA inspektora Srbije najoštrije je osudila napad na saobraćajnog inspektora iz Prokuplja Gradimira Milosavljevića, kome su za sada nepoznata lica bacila "molotovljeve koktele" na njegovu kuću, čime je ugrožen život i zdravlje njega i članova njegove porodice. Predsednik Mreže Dragoman Paunović zahteva od nadležnih policijskih i pravosudnih organa hitnu i efikasnu reakciju i zaštitu kolege, posebno zbog toga što je reč o ponovnom napadu na istog inspektora, pošto mu je krajem maja ove godine zapaljen i auto u dvorištu kuće, a napadači još nisu pronađeni.

Najoštrije protestujemo protiv nedovoljno efikasne reakcije policijskih i pravosudnih organa u predmetu paljenja automobila kolege Gradimira Milosavljevića. Iako je prošlo već više od četiri meseca, postupak ne samo da nije doveden do kraja već nisu ni utvrđeni počinioci napada, uprkos činjenici da je postojao svedok događaja, lice koje je i pozvalo policiju i vatrogasce u momentu kada se napad dogodio. Očigledno je da su napadači ohrabreni takvom neefikasnošću države, i da nastavljaju sa pritiskom na imenovanog inspektora - rekao je Paunović, ukazujući na gotovo svakodnevne napade na inspektore, koji, kako naglašava, moraju biti tretirani "kao napad na državu i njen pravni sistem".


PROČITAJTE JOŠ: STRUČNjACI UPOZORAVAJU NA OPASNOST NA DRUMOVIMA: Crne tačke često blizu kuće

On dalje dodaje da se nada da će država Srbija promeniti odnos prema zaštiti inspektora kao službenih lica, manifestovan prilikom nedavne izmene Krivičnog zakonika RS.

- Ako se drastično ne sankcioniše takvo ponašanje prema inspektorima, bahatim pojedincima koji žele da budu izuzeti od obaveze poštovanja zakona šaljemo poruku da slobodno, svim raspoloživim sredstvima udare po inspektoru, i tako ga obeshrabre i onemoguće u vršenju službene dužnosti, jer će proći nekažnjeno ili sa bagatelnim kaznama, tako da im se taj napad isplati. Krajnja posledica takvog pristupa bila bi da zakoni u našoj državi važe samo za korektne, dobro vaspitane i lojalne građane, dok su kriminogeni elementi oslobođeni te obaveze - zaključio je Paunović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

andrija

18.10.2019. 08:26

Za korumpirane inspektore potrebne su velike kazne jer smo im dali povernje da nas štite, a napad na poštenog inspektora koji štiti državu je napad na državu, nema tu druge kvalifikacije, Izbor je lak Država ili banda, odlučimo sami!