Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, a rok za prijavljivanje je 8. jul. Za potrebe Policijske uprave u Jagodini konkurs je raspisan za 25 polaznika, a u Novom Sadu za 50, navedeno je u saopštenju te uprave.

Pravo učešća imaju državljani Republike Srbije sa prijavljenim prebivalištem u Srbiji i na teritoriji organizacione jedinice za koju konkurišu. Kandidat mora imati završenu četvorogodišnju srednju školu ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU); mora imati najmanje 18 a najviše 24 godine, odnosno 27 ukoliko su u pitanju svršeni studenti KPU.

Pročitajte još - OBUKA MLADIH POLICAJACA U SREMSKOJ KAMENICI: Tokom narednih devet meseci imaće na raspolaganju objekte opremljene po evropskim standardima

U saopštenju je još navedeno da kandidat treba da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za “B” kategoriju, zatim da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Prijave na konkurs sa dokumentacijom podnose se policijskoj stanici u mestu prebivališta kandidata. Bliži uslovi konkursa mogu se naći na sajtu MUP,www.mup.gov.rs i Centra za osnovnu policijsku obuku,www.copo.edu.rs.