ODLUČILI ste da ove godine više uživate? Samo napred! Investirajte u komad nameštaja koji će vam to sigurno omogućiti - u viseću fotelju. Ne samo što će svaki prstor učiniti modernim i u njemu bez sumnje biti najupečatljiviji predmet, već će najverovatnije biti i najudobniji, na kome ćete poželeti da provodite veći deo slobodnog vremena.

Ukoliko imate manji stan, opredelite se za fotelje koje vise sa plafona, obešene o metalnu kuku. Mogu da budu u obliku polulopte, duguljaste - sa rukohvatom ili bez njega, napravljene od ratana. Nešto neobičnije su metalnog sjaja, što ih čini idealnim izborom za moderne domove. Za veće stanove i kuće predviđene su viseće jajaste fotelje sa metalnom konstrukcijom i postoljem. Jeste da su kabastije, ali su ujedno i stabilnije od onih koje vise s plafona. Možete da ih smestite u gotovo svaku prostoriju u domu, čak i u spavaću sobu, ali njihovo "prirodno stanište" je dnevni boravak, u kome provodite najviše vremena.

Kako je sedalna površina visećih fotelja sa postoljem prilično velika, postoji nekoliko načina da je učinite toliko udobnom da ćete imati utisak da sedite na oblaku. Obložite je debelim jastucima, koji će dati potporu i leđima, zatim jastučićima, krznom... "Naoružajte" se i mekanim ćebencetom, i dobićete svoju lebdeću oazu u kojoj ćete rado provoditi vreme ne samo čitajući, već može da vam posluži i za popodnevnu dremku. Podrazumeva se, na njoj možete i samo da se ljuljuškate, što je potpuno u skladu sa osnovnom namenom viseće fotelje - da vam postane i ostane sinonim za uživanje kod kuće.