TRIKOVI PROTIV KOMARACA: Soc od kafe tera krvopije (VIDEO)

Novosti Online

nedelja, 16. 06. 2019. u 23:33

ТРИКОВИ ПРОТИВ КОМАРАЦА: Соц од кафе тера крвопије (ВИДЕО)

Print screen Youtube / Depositphotos

Ovaj način odbijanja komaraca preporučuje Američka agencija za zaštitu okoline kao odličnu alternativu kupovnim sredstvima
POSTOJE ulja čiji miris komarci ne vole, a to su ulje limunovog eukaliptusa, citronele, lavande, ruzmarina, kedra, pitome nane, karanfilića, cimeta, limunove trave.

Zapamtite, eterična ulja nikada ne stavljate direktno na kožu, već stavite blizu mesta gde boravite. Ili, ukapajte malo u difuzer ili u aroma lampicu. Miris će ispuniti prostor i oterati krvopije.
Pročitajte još: AVIONIMA NA KRVOPIJE: Počelo suzbijanje komaraca iz vazduha u Beogradu (VIDEO / FOTO)
Ukoliko želite zaštitu da stavite na kožu, tada eterično ulje razblažite. Na primer, stavite nekoliko kapi u maslinovo ulje, dobro protresite pa time špricajte kožu. Ako ne želite da budete masni u bočicu stavite 100 ml 70-procentnog alkohola i na primer, 50 kapi eteričnog ulja nane i špricajte na odeću (ne na kožu). Postupak ponavljajte svakih sat do dva.

POMOĆI ĆE I TALOG OD CRNE KAFE

Sve što trebate da uradite je da ga dobro osušite, stavite u malu metalnu posudicu ili na komad aluminijske folije i napolju zapalite. Miris će rasterati krvopije i držaće ih podalje od vašeg doma. Ovaj način odbijanja komaraca preporučuje Američka agencija za zaštitu okoline kao odličnu alternativu kupovnim sredstvima.
(24sata.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije