Saveti: Da bižuterija ne pozeleni...

Ž.P.

09. 06. 2013. u 10:34

Predlažemo vam nekoliko saveta kako da održavate, gde da čuvate i kako da tretirate bižuteriju

LEPI komadi nakita od bižuterije mogu vrlo atraktivno da izgledaju, ali je njihova najveća mana što pozelene ili potamne, u zavisnosti od kvaliteta materijala od kojeg su napravljeni.
Da se to ne bi događalo, evo nekoliko saveta kako da održavate i gde da čuvate bižuteriju.

* Nakit od bižuterije nikada nemojte kvasiti. Skidajte narukvice, lančiće, minđuše i prstenje kad god ste u kontaktu sa vodom, jer će i najkvalitetniji komadi promeniti boju. To važi posebno za nakit na rukama, pa ga obavezno skidajte kada perete ruke.

* Sačekajte da se potpuno spremite i tek onda stavite nakit, neposredno pred izlazak iz kuće, jer bižuteriji jako smetaju i znoj, losioni za telo, parfemi, dezodoransi... Posebno je oštećuje mleko za telo, pa ne mažite delove tela na kojima je nakit u direktnom kontaktu sa kožom.

* Nikada nakit nemojte da držite na otvorenom, okačen ili složen na policu - kutijice ili fioke su bolje rešenje. Važno je i da imate odvojeno mesto za bižuteriju, jer ako je pomešate sa drugim metalima, zlatom i srebrom, bižuterija će sigurno da promeni boju.

* Bižuteriju treba redovno čistiti. Idealno je da je operete u rastvoru bebi-kupke i tople vode, a ukoliko ima fleka ili nečistoća koje su teško dostupne, istrljajte ih četkicom za zube.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije