Budite elegantne i glamurozne: I bez skupe odeće izgledajte savršeno

S. B.

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 19:10

Будите елегантне и гламурозне: И без скупе одеће изгледајте савршено

Foto EPA

Jedva smo se navikli na to da su nam za izlazak iz kuće potrebne samo dve trenerke i jedan par patika, a čim je ukinuto vanredno stanje većina žena je poželela da izgleda ne samo elegantno, već i što glamuroznije

Silom prilika, ovo modno proleće moglo bi da se ukratko opiše rečima - "iz krajnosti u krajnost". Jedva smo se navikli na to da su nam za izlazak iz kuće potrebne samo dve trenerke i jedan par patika, a čim je ukinuto vanredno stanje većina žena je poželela da izgleda ne samo elegantno, već i što glamuroznije. Na sreću, za postizanje ovog efekta nije potrebno da imamo ekskluzivne komade odeće od glave do pete. Dovoljno je samo nekoliko haljina ili košulja sa predimenzioniranim ili višeslojnim rukavima, koje stavljaju akcenat na gornji deo tela, i glamuroznost je već ispoštovana.

To je najvidljivije na haljinama sašivenim od nešto krućeg materijala, koji čini da nabrani rukavi na njima izgledaju kao minijaturne umetničke instalacije. Nešto manje grandiozan utisak postiže se uz pomoć plisea ili "kaskada" od karnera (za šta su potrebne kvalitetnije i tanje tkanine), ali zato takvi rukavi izgledaju elegantnije i maštovitije. Ovo naročito važi za one na kojima je iskombinovano nekoliko vrsta materijala, na primer - buret svila, til i saten.