Šampon od sode bikarbone

M. J. M.

05. 07. 2017. u 11:12

Dovoljno je da sodu dobro promešate sa vodom, a smesu dozirajte u zavisnosti od dužine kose

Шампон од соде бикарбоне

Da li znate da običnom sodom bikarbonom možete da operete kosu bolje nego bilo kojim šamponom? U početku će vam možda biti neobično što se ne stvara pena, ali budite strpljivi i sačekajte konačan rezultat - svilenkastu, sjajnu kosu posle samo nekoliko tretmana!

Dovoljno je da sodu dobro promešate sa vodom, a smesu dozirajte u zavisnosti od dužine kose. Ukoliko vam je do ramena ili duža, pomešajte 2 do 3 kašike sode sa 6 do 9 kašika vode, a za kratku je dovoljna kašika sode sa tri kašike vode. Ovako pripremljen šampon nanesite na kosu od korena do vrhova i posle tri minuta dobro isperite toplom vodom.

Posle pranja, nanesite na kosu mešavinu od 1/5 sirćeta i 4/5 vode. Ukoliko vam se ne sviđa miris, dodajte nekoliko kapi lavande, nane ili eteričnog ulja ruzmarina. Sve sastojke dobro izmešajte (najbolje u kupatilu) u žitku smesu i odmah upotrebite. Glavu nagnite nadole i zažmurite, da vam sirće ne uđe u oči. Smesu ravnomerno rasporedite i dobro utrljajte u kosu. Posle nekoliko sekundi isperite hladnom vodom (koja zadržava vlagu u kosi i daje joj lep sjaj).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Maja M.

12.07.2017. 16:53

Соду бикарбону већ дуже време користим уместо дезодоранса.