Vežbe za skidanje sala u predelu grudi

S. Bijelić

05. 11. 2012. u 13:17

Predstavljamo vežbe koje možete da radite i kod kuće, koristeći boce vode umesto tegova

PRIMEĆUJETE da vam brushalter, bez obzira na veličinu grudi, više ne stoji savršeno kao nekada? Oko njega se, na sve strane, pojavljuju masne naslage, koje su naročito vidljive ako se obuče nešto uz telo, a o majicama i haljinama na bretele i da ne govorimo. Ima ih na leđima, na delu neposredno ispod pazuha... Čak ni mršavljenje ne rešava problem. Stručnjaci za fitnes kažu da tome ima leka, ali da je neophodno veliko strpljenje.

Predstavljamo vežbe koje možete da radite i kod kuće, koristeći boce vode umesto tegova.

* Čučnjevi sa težinom

Stanite stopala razmaknutih u širini ramena, držeći neki težak predmet privučen ka grudima. Čučnite, savijajući noge u kolenima i držeći leđa potpuno pravim. Uradite deset čučnjeva, pauzirajte, pa uradite još tri serije ove vežbe. Zategnućete leđa, a uz pomoć tegova ili punih boca sa vodom oslobodićete se i masnih pojaseva koji su "opkolili" brushalter.

* "Spirala" na kolenima

Kleknite na pod, držeći po jedan teži predmet ili teg u obe ruke. Jednu ruku podižite do visine lakta, potom je potpuno ispružite ka plafonu, pa je polako vraćajte u početni položaj. Uradite vežbu po pet puta svakom rukom, odmorite se, pa ponovite (ukupno četiri serije). Oblikovaćete ruke i izgubiti masne naslage oko grudnjaka.

* Zvezda skok

Stanite na podlogu koja se ne kliže, raširenih nogu i ruku, tako da leđa budu prava i ruke zategnute. Skočite deset puta sinhronizovano dižući nagore i ruke noge, odmorite se, pa ponovite sve još pet puta. Na ovaj način istežete ruke i delujete na kritičan deo tela.

* Sklekovi

Klasični sklekovi su odlična vežba, ali ako nemate snage za njih, onda ih radite na kolenima, i to deset puta. Kada se odmorite, ponovite još četiri serije. Sklekovi deluju na različite delove tela, pa i na deo oko grudi i na leđima gde se stvorilo salo.

* Simuliranje penjanja

Stavite ruke na kutiju, klupu, sofu, neko uzvišenje i počnite da simulirate trčanje ili penjanje. "Trčite" 30 sekundi, odmorite se, pa ponovite još pet puta. Vežbom ćete ubrzati srčani ritam, a to će vam pomoći da sagorite neželjene masti. Osim toga, balansirajući na rukama, delovaćete na leđa, deo ispod grudnjaka i, naravno, na ruke.

* Najbolja kondiciona vežba

Zauzmite položaj kao za sklekove, ali tako da ruke budu na uzvišenju, na primer na krevetu, i poskočite nogama ka grudima. Zatim prestanite da se oslanjate o krevet i poskočite visoko, pa ponovo "propadnite" i rukama se oslonite o krevet i potpuno ispružite noge iza, vraćajući se u položaj za sklekove. Uradite 10 puta, četiri serije. Ako želite da još više angažujete mišiće, onda nemojte da koristite krevet, već vežbu uradite na podu. Reč je o jednoj od najefektnijih fitnes vežbi koja oblikuje celo telo.

* Oblik slova "T"

Lezite na pod, na stomak, noge su potpuno prave, a ruke ispružene sa strana, tako da telo ima oblik slova "T". Dlanovi su okrenuti na dole. Lagano dižite ruke, tako da se ključne kosti približavaju jedna drugoj, pa ih polako spuštajte na pod. Ponovite 20 puta.

* Podizanje leđa

Lezite na stomak i ruke ispružite ispred glave. Podižite desnu ruku i levu nogu, pa ih spustite na pod. Ponovite sa levom rukom i desnom nogom, ukupno 20 puta.

Kardiovaskularne vežbe sagorevaju kalorije, pomažu da brže dostignete cilj, ubrzavaju metabolizam. Neki od najboljih kardiovaskularnih vežbi su šetnja, trčanje, plivanje i vožnja bicikla. Nastojte da vežbate barem pola sata dnevno. Dodajte tome i treninge snage, koji takođe ubrzavaju metabolizam. Većina ljudi primenjuje raznovrsne treninge snage, tako što se jednoga dana fokusiraju na ruke i grudi, a drugog na noge i leđa. Na taj način omogućujete određenoj grupi mišića da se odmore i oporave do sladećeg treninga. Ipak, da biste što brže otklonili ovaj problem, morate da delujete na više frontova. Najpre proverite da li nosite odgovarajući broj brushaltera, jer ukoliko je premali ili preveliki, to samo pogoršava problem. Zatim, obratite pažnju na ishranu. Smanjite dnevni unos kalorija, ograničite unos masti i jedite što više voća i povrća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije