Dobro je spavati nag

S. D.

19. 09. 2019. u 14:41

Добро је спавати наг

Ilustracija / Depositphotos

Istraživači su dokazali da spavanje bez pidžame ima mnogobrojne prednosti po ljudsko zdravlje, uključujući i pomoć u skidanju kilograma. Hlađenje tela u snu ubrzava metabolizam

ZNAMO da je kvalitetan san izuzetno važan za celokupno stanje organizma, a naučnici sa Univerziteta u Amsterdamu otkrili su da niža temperatura tela obezbeđuje dubok san i smanjuje mogućnost buđenja tokom noći. Najbolji i najjednostavniji način da to postignemo je da spavamo potpuno goli.

Istraživači su dokazali da spavanje bez pidžame ima mnogobrojne prednosti po ljudsko zdravlje, uključujući i pomoć u skidanju kilograma. Studija američkog Nacionalnog instituta za zdravlje ustanovila je da hlađenje tela u snu ubrzava metabolizam jer naš organizam tada stvara više masnoća kako bismo se ugrejali. Takve masnoće proizvode toplotu sagorevanjem kalorija. Spavanje bez odeće poboljšava cirkulaciju krvi, što je dobro za srce i mišiće, ali čini i da se bolje osećamo u sopstvenoj koži. Jer ako volimo svoje telo, to će nam povećavti i samopouzdanje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Perica Iz Varosi

19.09.2019. 15:09

Не смем изгужваћу кожу ,па како да пеглам!!!!!!!!