Stručnjaci i lekari potvrdili učinkovitost Imlekovog Balans+ jogurta

26. 01. 2018. u 12:56

Na XII Regionalnom simpozijumu pedijatrijske gastroenterologije i nutricije stručnjaci i lekari potvrdili učinkovitost Imlekovog Balans+ jogurta

Стручњаци и лекари потврдили учинковитост Имлековог Баланс+ јогурта

Foto: Promo

XII Regionalni simpozijum pedijatrijske gastroenterologije i nutricije održan je u Sava Centru, u organizaciji profesora Vojislava Perišića, pedijatra i gastroenterologa, koji već dugi niz godina tradicionalno organizuje ovaj skup.


Teme ovogodišnjeg naučnog skupa, koji svake godine okuplja oko 2.000 pedijatara, nutricionista i gastroenterologa iz čitavog regiona, bile su aktuelnosti iz oblasti bolesti probavnih organa dece i nutricije. Današnji način života loše utiče na zdravlje ljudi, usled čega se javljaju problemi poput nervoznih creva i otežanog varenja. Zanemaruju se fiziološke potrebe organizma za raznovrsnom ishranom u jednakim intervalima, a zdrava i uravnotežena ishrana osigurava veću otpornost prema bolestima. Redovnim unosom fermentisanih proizvoda koji sadrže probiotike, može se uspostaviti pravilan rad organizma, a samim tim izbeći i problem gojaznosti, koji poslednjih godina pogađa sve više stanovnika, ne samo Srbije, već i sveta.


„Na našem tržištu postoji funkcionalna hrana koja reguliše probleme digestivnog trakta, kao što je Balans+ jogurt, koji dokazano reguliše varenje nakon samo 10 dana redovne konzumacije. Kod osoba sa sekundarnom intolerancjom na laktozu, mali procenat laktoze i probiotski suplementi proizvoda Balans+ rešavaju problem poreme

ene probave. Balans+ može se bezbedno i sa velikim uspehom primenjivati u ishrani, počevši od navršenog osmog meseca života.


To se posebno odnosi na decu sa akutnom infektivnom dijarejom ili crevnom disbakteriozom posle enteralne infekcije. Pored toga, ovaj proizvod sadrži probiotske kulture i prebiotik oligofruktozu, koji povoljno utiču na digestivni trakt, podstiču varenje i ubrzavaju metabolizam.“, istakao je profesor dr Vojislav Perišić, pedijatar i gastroenterolog.


(PR)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

seka

27.01.2018. 00:07

Zasto u naslovu hrvatska rec ucinkovitost? Zar nije mogla srpska rec delotvornost ili efikasnost?