Ovo je orkestar od pet zvezdica: Kritičar portala „Bahtrek“ o vrhunskom izvođenju Beogradske filharmonije

22. 12. 2019. u 09:30

Ово је оркестар од пет звездица: Критичар портала „Бахтрек“ о врхунском извођењу Београдске филхармоније

Beogradska filharmonija

Vodeći svetskog portala za kritiku i mapiranje koncerata klasične muzike "Bahtrek", dao je maksimalnu ocenu oktobarskom nastupu Beogradske filharmonije na Kolarcu

NISU samo aplauzi i rasprodate sezone merilo uspeha filharmonijskih koncerata. Da je 2019. godina bila uspešna i puna kvalitetnih nastupa, slaže se i međunarodna kritika. Beogradska filharmonija je privukla pažnju vodećeg svetskog portala za kritiku i mapiranje koncerata klasične muzike "Bahtrek", koji redovno prati i ocenjuje koncerte orkestra.

Maksimalnih pet zvezdica na ovom portalu retkost je i u najboljoj ligi svetske orkestarske klase. Beogradska filharmonija se upravo najvišom ocenom može pohvaliti za koncert koji je bio pod vođstvom šefa dirigenta Gabrijela Felca 25. oktobra u okviru ciklusa #betoveninfluenser. Ovaj nastup okarakterisan je kao jedan od najboljih do sada, odnosno kao "događaj koji će se dugo pamtiti". Beogradska filharmonija je tom prilikom izvela Štrausove "Metamorfoze" i Betovenovu "Eroiku", a Felcova jedinstvena i uzbudljiva koncepcija omogućila je muzičarima da prikažu svoje umeće u punom sjaju. Pored ovacija koje je orkestar dobio od publike, kritičar Piter Konors je primetio da se te večeri baš sve sklopilo: orkestar u top- -formi, izuzetan odnos Felca kako sa sviračima tako i sa publikom, pa čak i "Kolarčeva" akustika koja je bila odgovarajuća za izvođenje ovih dela.


PROČITAJTE JOŠ: "Balkanski špijun" ostaje hit za sva vremena. Trijumf ansambla Narodnog pozorišta u Ljubljani

Otkako "Bahtrek" prati nastupe Beogradske filharmonije, ovo je drugi put da je orkestar ocenjen sa pet zvezdica. Izvođenje monumentalne Glijerove simfonije "Ilja Muromec", isto sa šefom-dirigentom, donelo je maksimalnu ocenu orkestru u martu 2018. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije